Fromasjkake med bær (+ tallkake)

Fromasjkake med bær (+ tallkake)

Picture

Festkake med jordbærfromasj 

Frisk fromasjkake med jordbær burde passe fint på najsonaldagen. Her får du ikke bare én, men to måter å pynte den på. 
Har du lyst til å lage en litt spesiell kake til en festdag? I dag har jeg brukt Instagram stories for å vise hvordan man kan dekorere festkake på to forskjellige måter. Den ene kaken fikk dette ansiktet på, den andre et tall (dra deg nedover siden for å se hvordan jeg har gjort det).  

Inni har jeg en jordbærfromasj. Den kremen inneholder ganske lite sukker, og jeg vet noen kanskje vil foretrekke den kremen litt søtere. Før du heller kremen i ringen – SMAK! Tilsett mer sukker om du mener den smaker for lite. Kaken har kun ett lag og kan godt lages i god tid før selskapet. Så gjør du som jeg har gjort i dag – tar kaken opp fra fryseren og dekorere den før den skal spises. 

Fromasjkake 23 cm

Sukkerbrød

3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
1/2 ts bakepulver

Fromasj
1 egg
1 eggeplomme
35 g sukker (smak til om du ønsker mer søtsmak..)
2 dl kremfløte
3 plater gelatin
200 g jordbær (moset)

Annet du trenger:
Syltetøy
2 dl kremfløte til å stryke opp kaken. 
evt. mandelflak til å ha på sidene
masse bær etter ønske
marengs og makroner etter ønske

Slik gjør du:
1. Start med å lage sukkerbrødet – gå til denne siden for å se hvordan du lager det. Avkjøl og del i to. 
2. Sett en ring rundt. Den bør være stramt inntil og tett. Ha evt. på litt syltetøy etter ønske på bunnen. Strør litt kakebunn på syltetøyet for at kaka ikke skal skli. 

Lag fromasj:
1. Legg gelatin i kaldt vann. 
2. Pisk eggedosis av egg, eggeplomme og sukker.
3. Pisk kremfløten bløt.
4. Bland krem og eggedosis.
5. Mos bærene med en stavmikser (eller bruk bare en gaffel)

5. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt sammen med litt av den moste bæra. 
7. Varm opp gelatin og bær i mikroovn eller i en kjele. Det skal være rykende varmt. 
8. Bland varme bær med resten av de moste jordbærene før alt vendes inn i kremblandingen. 

9. Hell fromasjen i formen og legg på den andre delen av kakebunnen. La stivne i kjøleskap (2-4 timer) eller sett kaka rett i fryseren. Tas ut 2-3 timer før den skal spises og tines i kjøleskap. 
10. Pisk 2 dl kremfløte og stryk opp kaken. Pynt etter ønske. 

Picture

Picture

Del sukkerbrødet i to og sett en kakering rundt. Ha på ønsket syltetøy (jeg bruker mitt hjemmelagde syltetøy, da slipper jeg å dynke) 
Picture

Picture

Picture

Pisk eggedosis av eggene. Det er tre egg på bildet, men jeg har redusert oppskriften til ett egg og en eggeplomme. Følg fremgangsmåten jeg har skrevet over og sett kjølig/ i fryser. 
Picture

Pisk 2 dl kremfløte og stryk rundt kaken når den er stivnet.  Smelt 20 g vanlig kokesjokolade over vannbad eller i mikro. Ha sjokoladen i enspørytepose og lag et ansikt. Legg på bær og marengs rundt ansiktet. 
Picture

Tallkaker

I dag har jeg også pyntet en kake med 17 på toppen, til 17. mai. Det gikk ikke helt etter planen fordi kremen jeg brukte var for bløt til å holde lagene oppe. Dermed la jeg tallet sammen med vaniljekrem (i steden for å sprøyte den på). For å vise at det kan gå fint også har jeg tatt med et bilde av en kake jeg lagde for et par uker siden. Brukte da mindre pisket kremfløte i den kokte vaniljekremen, noe som gjorde at tallene sto! 

Det du trenger til å lage tall på toppen:
Tall klippet ut av papir
Rullekakebunn
en halv porsjon vaniljekrem
​Bær
Marengs

Dripkant:
200 g sjokolade
1 dl kremfløte
Hakk sjokoladen. Varm fløte til kokepunktet og hell over sjokoladen. Rør til du har en glatt jevn ganache. Helles i en engangs sprøytepose. Klipp et lite hull og påfør rundt kanten. 

Picture

Picture

For å finne tall googlet jeg nummeret og skrev i tillegg «printable» – så limte jeg tallet inn i et wordark og printet ut. Justerte størrelsen litt – dette tallet er ca. 15 cm i høyden. Tallene er rundt 4 cm brede. Har brukt en rullekakebunn og skåret ut tre tall av hver. For å unngå samme tabbe som meg (at alt tipper over)  – bruk bare to.
Picture

Her har jeg brukt en halv porsjon vaniljekrem som er blandet med 2-3 ss pisket kremfløte. Hvis du vil ha en helt stiv krem, dropp å blande inn kremfløte. Rundt kanten har jeg hatt flak av mandler. Rist disse på 200 grader i 10 minutter i ovnen før du avkjøler og legger inntil kanten på kaken. 
Picture

Ettersom tallet seg overende endte jeg med å demontere tallet, starte på nytt og bare stryke vaniljekremen mellom lagene. Da får du et mer stabilt tall. Om du ønsker det enkelt kan du bare bruke pisket kremfløte. Legg på dekor etter ønske. 
Picture

Kaken jeg lagde til pappas 80 års dag for et par uker siden er nøyaktig samme kake som den jeg har laget i dag, bare med en dripkant rundt. Da var jeg mer forsiktig med å blande pisket krem inn i vaniljekremen, noe som gjorde tallene mer stabile (hjalp at det var en åtter og en null også ..) 
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...