Ganachekake til åtteåringen

Ganachekake til åtteåringen

Bilde

Kake med konfektkrem til åtteåringen

I dag skal det feires barnebursdag, og frøkna fikk den kaken hun likte best – nemlig et vanlig sukkerbrød lagt sammen med mange lag med skikkelig konfektkrem, også kalt ganache. Enkelt, holdbart og meeeeget mektig og godt. Pyntingen var vi sammen om 🙂
Kaken er enkel og kan lages ferdig god tid i forvegen. Pynten også. Min åtteåring liker denne kaken kjempegodt, men den har en «voksen» smak – en litt mildere krem eller kanskje rett og slett bare syltetøy vil kanskje gjøre seg bedre til barneselskapet – bare så du tenker litt på det. 

Det som er så fint med denne kaken er at den ikke behøver kjøling. Den er holdbar i et par uker (minst) og kan lages ferdig lenge før selskapet. Pyntetrikset er enkelt og det geniale er at man lager et lokk som bare kan skyves over på en hvilken-som-helst kake, som for eksempel sjokoladekake, bløtkake eller kanskje gulrotkake?

Det kommer ikke så mange i dette selskapet så jeg lagde et sukkerbrød ca. 18 cm i diameter. Her finner du oppskrift på sukkerbrød.

Ganachen er laget med 1 kartong fløte (3.3 dl) som varmes til kokepunktet. Helles over ca. 300 g hakket sjokolade (lys eller mørk).  Røres glatt. Lages gjerne en dag i forveg. Sett i romteperatur når du skal bruke den (kan oppbevares i kjøleskap eller i romtemperatur).

Sukkerpasta (Fondant icing)
850 g melis
150 g potetmel
8 blader gelatin
60 g sitronsaft (gjerne fra flaske)

Legg gelatin i bløt i minimum 5 minutter. Klem vannet ut og smelt i en mikrobølgeovn. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin. Juster med melis til ønsket konsistens. Massen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens. Pakkes godt inn. 

Kjevle ut og skjær ut en runding (ta en tallerken eller lignende) like stor som toppen av kaka du skal dekke. 

Stikk ut stjerner og hjerter eller bokstaver. Festes på lokket med litt gele på tube (eller melisglasur)

Skjær kakebunnen i fire deler. Stryk på romtemperert ganache på hvert lag.. Stryk til slutt ganache rundt hele kaka. Riv litt sjokolade med en skreller og ha på sidene om ønskelig. Legg det ferdigpyntede lokket på kaken og sett eventuelt på lys. 

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Liten kake til lite selskap. Martha har fått kaken hun liker aller best og fikk pynte den selv (med litt hjelp fra mamma) 🙂 For å få fasong på blomstene og stjernene, la jeg dem til tørk i en eggekartong. 

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...