Havrepucker – havrecookies med sjokolade

Havrepucker – havrecookies med sjokolade

Vinterferien står for døra, jeg veit dere skal ut på tur og tror du ikke jeg har laget en oppskrift på verdens beste havrekjeks til deg, du da?

Jeg tok utgangspunkt i en supergod oppskrift, nemlig trøstecookies, men et eller annet gikk galt med vekta mi. Det ga meg hodebry, for jeg forsto ikke hvorfor den (deigen) ikke ville henge sammen? Så, jeg bakte på nytt, justerte litt på mengde smør/ margarin og egg, og det ble jo full klaff. Helt til jeg skjønte at vekta mi var spinnvill. Så nå har jeg laget disse for TREDJE gang, og tror faktisk jeg neila det!

Hvis du syntes det er FOR mye havre i kan du bare redusere litt på mengden. Det samme gjelder sukkermengde. Syntes du kjeksen er for søt, bare ta i litt mindre. Om deigen din ikke går sammen og er smulete – tilsett et par ss vann.

Har du ikke brunt sukker? Ta det du har. Jeg brukte mørk sjokolade, du kan gjerne bruke hvit eller lys. Kakene blir akkurat litt småmyke dersom du steker dem i 10 minutter. Står de lenger blir de helt sprø.

Havrepucker (stor porsjon – ca. 40 stk kjeks)
150 g smør/ margarin
100 g brunt sukker (farinsukker, mykt)
100 g sukker
200 g hvetemel
2 egg
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
250 g lettkokte havregryn
150 g hakket sjokolade

Slik gjør du:
1. Pisk mykt smør/ margarin og sukker (både brunt og hvitt) til det får en lys brun farge.
2. Tilsett egg, pisk videre til du har en luftig masse.
3. Ha i alt det tørre + hakket sjokolade.
4. Bruk hendene og kna sammen til en fast deig. Del massen i to og lag to pølser ved å rulle det inn i plastfilm eller noe annet som gjør at det holder fasongen.
5. Sett kjølig minimum en halvtime.
6. Skjær biter /form deigen som runde flate pucker på ca. 20-25 gram: Lag runde pucker ved å klemme runde biter av deig ned mot platen. Snu den så den flate siden kommer opp.
7. Stek på 200 grader midt i ovnen på varmluft i 7 minutter eller over/undervarme i 10 minutter.

Oppbevares i pose eller boks, eller bare ha deigen innpakket i kjøleskapet (3-4 uker). Skjær av skiver og stek når du måtte ønske.


Pisk sukker og smør/ margarin. Tilsett det tørre + sjokolade.
Bruk hendene herifra…bland sammen til du får en masse som henger sammen.
Pakk deigen inn i to pølser.
La den ligge minimum 30 minutter i kjøleskap, eller til du måtte få lyst på cookies. Skjær av skiver på ca. 25 gram og stek på 200 grader.
Havrepuckene er holdbare i evigheter. Kan oppbevares i pose eller boks. Deigen kan du ha i kjøleskapet i et par-tre uker, minst. Skjær av skiver og stek når du får lyst på.
6 Kommentarer
  • Mette
    Svar
    Skrevet på16:49, 18. februar 2021

    Trur du det er mulig å få til disse uten egg ?

  • Skrevet på21:32, 18. februar 2021

    Prova att ersätta ägget med aquafaba=vätskan från avrunna konserverade kikärtor.

  • Marie
    Svar
    Skrevet på22:35, 18. februar 2021

    Skal testes! Kan deigen fryses? For eksempel lage puckene ferdig, men fryse dem istedenfor å steke, og ta opp ved behov?

  • Åse I. Hansen
    Svar
    Skrevet på19:04, 19. februar 2021

    Gikk straks i gang med å lage disse, de var kjempegode. Fint at det ikke var så mye sukker og smør, og kjekt med en oppskrift som gir mange kjeks.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Saftig formkake med ..

Annonse. Rørosmeieriet har kommet med en nyhet: Økologisk...

Grove gulrotrundstyk..

I dag fristet det å bake noe halvgrovt...

Appelsinmarmelade

Dere som har fulgt meg en del år...

Havrepucker - havrec..

Vinterferien står for døra, jeg veit dere skal...

Ostekake med bringeb..

I år er det et sjeldent sammentreff. Morsdag,...