Din handlekurv er nå tom!
Havrepucker – havrecookies med sjokolade
Vinterferien står for døra, jeg veit dere skal ut på tur og tror du ikke jeg har laget en oppskrift på verdens beste havrekjeks til deg, du da?
Jeg tok utgangspunkt i en supergod oppskrift, nemlig trøstecookies, men et eller annet gikk galt med vekta mi. Det ga meg hodebry, for jeg forsto ikke hvorfor den (deigen) ikke ville henge sammen? Så, jeg bakte på nytt, justerte litt på mengde smør/ margarin og egg, og det ble jo full klaff. Helt til jeg skjønte at vekta mi var spinnvill. Så nå har jeg laget disse for TREDJE gang, og tror faktisk jeg neila det!
Hvis du syntes det er FOR mye havre i kan du bare redusere litt på mengden. Det samme gjelder sukkermengde. Syntes du kjeksen er for søt, bare ta i litt mindre. Om deigen din ikke går sammen og er smulete – tilsett et par ss vann.
Har du ikke brunt sukker? Ta det du har. Jeg brukte mørk sjokolade, du kan gjerne bruke hvit eller lys. Kakene blir akkurat litt småmyke dersom du steker dem i 10 minutter. Står de lenger blir de helt sprø.
Havrepucker (stor porsjon – ca. 40 stk kjeks)
150 g smør/ margarin
100 g brunt sukker (farinsukker, mykt)
100 g sukker
200 g hvetemel
2 egg
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
250 g lettkokte havregryn
150 g hakket sjokolade
Slik gjør du:
1. Pisk mykt smør/ margarin og sukker (både brunt og hvitt) til det får en lys brun farge.
2. Tilsett egg, pisk videre til du har en luftig masse.
3. Ha i alt det tørre + hakket sjokolade.
4. Bruk hendene og kna sammen til en fast deig. Del massen i to og lag to pølser ved å rulle det inn i plastfilm eller noe annet som gjør at det holder fasongen.
5. Sett kjølig minimum en halvtime.
6. Skjær biter /form deigen som runde flate pucker på ca. 20-25 gram: Lag runde pucker ved å klemme runde biter av deig ned mot platen. Snu den så den flate siden kommer opp.
7. Stek på 200 grader midt i ovnen på varmluft i 7 minutter eller over/undervarme i 10 minutter.
Oppbevares i pose eller boks, eller bare ha deigen innpakket i kjøleskapet (3-4 uker). Skjær av skiver og stek når du måtte ønske.
Mette
Trur du det er mulig å få til disse uten egg ?
Elin Krem.no
Prøv å lage med vann i steden. Pakk deigen inn og la ligge et døgn i kjøleskapet. Henger trolig dårligere sammen, men dette er kaker som skal presses sammen til pucker, og de holder formen i ovnen.
Randi Knutsen
Har ei annen , veldig lik, uten egg fra Bakeren i Lom 🥰
Gunilla Nilsson
Prova att ersätta ägget med aquafaba=vätskan från avrunna konserverade kikärtor.
Marie
Skal testes! Kan deigen fryses? For eksempel lage puckene ferdig, men fryse dem istedenfor å steke, og ta opp ved behov?
Elin Krem.no
Ja, det kan du. Men det går like fint å ha den i kjøleskapet.
Åse I. Hansen
Gikk straks i gang med å lage disse, de var kjempegode. Fint at det ikke var så mye sukker og smør, og kjekt med en oppskrift som gir mange kjeks.
Mette Trobe
Lage i dag, reduserte litt på sukkeret. Og tok 2/3 sjokolade og 1/3 tranebær. Ble veldig gode 💛
Inger
Hvorfor brukes det alltid også hvitt sukker i oppskrifter med brunt sukker?
Elin Krem.no
Ikke alltid, men ofte. Brunt sukker inneholder mye fuktighet og gir en annen konsistens enn hvitt sukker. Det smaker også skarpere dersom man kun bruker brunt sukker. I eplekaker eller formkaker kan man gjerne erstatte alt hvitt sukker med brunt. I cookies bruker man ofte begge deler pga konsistens.