Hjemmelaget Twix

Hjemmelaget Twix

Picture

Godteri til hele familien – lag hjemmelaget Twix!

 Det nærmer seg jul og mange har lyst til å lage litt godteri selv. Kjempegodt!
Hjemmelaget Twix
Bunn:
115 g smør
60 g melis
160 g mel
2 ss kaldt vann

Karamellfyll:
1 boks søtet kondensert melk
60 g sukker
4 ts vaniljesukker
150 g smør

Topp:
150 g smeltet sjokolade:

Slik gjør du:
1. Vei opp ingrediensene til bunnen (bruk mykt smør) og kna sammen med hendene til du får en deig. Klem deigen ut i en springform kledd med bakepapir ca. 22-24 cm.
2. Sett bunnen i kjøleskap en halv time før den stekes på 190 grader ca. 25 minutter. Settes til avkjøling.
3. Kok karamellen. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok på svak varme. Rør HELE tiden. La det boble og koke ca. 10 minutter.
4. Hell karamellen på bunnen, sett kjølig.
5. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikro-ovn. Stryk sjokoladen utover på toppen. La den stivne i kjøleskap før den deles i passe store biter. ​

Picture

Picture

Bruk helst en springform kledd med bakepapir. Velger du å bruke en paiform, klipp til et bakepapir i bunnen, slik at du får løsnet ut bunnen etter at den ferdig laget. Klem først deigen ut i formen og sett den kjølig 30 min. Stek 25-30 minutter, avkjøl. Kok karamellkremen. Den skal ikke endre farge stort, men trenger å boble og koke i ca. 10 minutter. Husk at du MÅ røre HELE tiden. Hvis ikke vil den brenne seg i bunnen av kjelen. Hell karamellen over den ferdigstekte bunnen.
Picture

Picture

Når karamellen er stivnet, smelt sjokolade og stryk på toppen. Skjær til passe store biter.
Picture

Disse behøver ikke kjøling, oppbevares i tett boks og er holdbare i 2-3 uker.
10 Kommentarer
  • Margrethe
    Svar
    Skrevet på16:05, 29. november 2017

    Åh nam, elsker Twix, så denne oppskriften må jeg bare prøve 😋😁

  • Helene
    Svar
    Skrevet på14:11, 7. desember 2017

    Har du baket din Twix i rund form eller rektangulære?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:08, 7. desember 2017

      Som du ser av bildene har jeg brukt en rund form.

  • Helene Gilberg
    Svar
    Skrevet på16:01, 16. desember 2017

    Hei. Når man skal skjære opp kaker med stivna sjokolade på toppen…så sprekker ofte sjokoladen opp for meg og det blir ikke noe fine stykker. Hva kan jeg gjøre for å unngå? Har du litt delfiafett i sjokoladen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:33, 16. desember 2017

      Hei Helene! Jeg bruker en varm kniv. Fyll en høy mugge/ desilitermål med varmt vann. La kniven stå i det varmevannet, tørk av og skjær. Gjenta!

  • Eva Jenssen
    Svar
    Skrevet på21:07, 26. september 2020

    Hei Elin!
    Nå står Twix’n i kjøleskapet til kjøling. Spent! 😊
    Men lurer på en ting; tror du den kan fryses?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:53, 28. september 2020

      denne oppbevares best i tett boks eller i kjøleskap, holdbar i mange uker

  • Ingela Siljegren
    Svar
    Skrevet på10:09, 17. desember 2020

    Hej Elin!
    Den smakar väldigt gott men den karamellen blev väldigt mjuk och då svår att skära. Lurer på om det kan bero på hur många milliliter det är i den boks med kondesert melk du bruker. Har kokat den i ca 12 minuter och i den jag köpt var det 360 ml. Önskar en God Jul!!
    Med vänlig hälsning, Ingela

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på11:49, 17. desember 2020

      Hei Ingela, min boks er 390 ml. Det som trolig er årsaken er at den må koke lenger. Om du vil kan du skrape av og koke alt opp en gang til. Lykke til!

  • Ingela Siljegren
    Svar
    Skrevet på12:01, 17. desember 2020

    Tack för raskt svar!! Provar det😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Rundstykker med pote..

Har du kokte poteter til overs fra middagen?...

Elins luksus-kjeks

Det er valgdag, og i tilfelle du blir...

Valgets vinner

I forbindelse med at vi snart skal gå...

Smuldrepai med eple

I denne smuldrepaien har jeg brukt en mørdeig...

15 favorittoppskrift..

De norske eplene er modne og jeg har...