Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Vaniljeknapper med marsipan

Vaniljeknapper med marsipan

Picture

Småkaker til kakeboksen

REKLAME. I samarbeid med Hoff potetmel/ potetmel.no har jeg laget noen lekre småkaker som du kan lage til jul.
Lyst til å bake noen småkaker til jul? Disse minner litt om serinakaker, men jeg har blandet litt marsipan inn i deigen for å gjøre de litt mer luksuriøse. Lett å lage og kjempegode! Laget i samarbeid med potetmel.no
Vaniljeknapper med marsipan
125 g mel
125 g Hoff potetmel
175 g mykt smør eller margarin
100 g revet marsipan
125 g sukker
1 egg
3 ts vaniljesukker

perlesukker

Slik gjør du:
1. Riv marsipan på det fineste på rivjernet (du kan gjerne bruke harde rester).
2. Vei opp alle ingrediensene i en bolle. Bruk hånden og kna sammen til en deig.
3. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap 30 minutter.
4. Skjær av bit for bit som du ruller ut til en fingertykk pølse. Kutt i biter, ca 1 cm.
5. Klem bitene godt ned i perlesukker før du legger over på en bakeplate kledd med bakepapir.
6. Stek på 200 grader over/ undervarme i ca. 10 minutter.
7. Avkjøl og oppbevar i tett boks.

Picture

Har brukt hvitt perlesukker (som man får kjøpt i Sverige). Bruk gjerne vanlig perlesukker. 
Picture

Kakene stekes på 200 grader til de er gylne. 
Picture

Knasende sprø, kjempegode småkaker som er holdbare i en tett kakeboks helt til påske….minst. 
Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Linda
    Svar
    Skrevet på11:03, 6. desember 2017

    Hei,
    Blir de litt myke som cookies eller blir de helt sprø som kjeks?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:01, 7. desember 2017

      De blir sprø, men litt myke i midten.

  • Elin
    Svar
    Skrevet på18:09, 13. desember 2017

    Er det noe galt med melmengden her.Det ble ikke knapper,de fløt utover

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:08, 13. desember 2017

      Mine fløt også litt utover. Rev du marsipanen fint eller grovt? Ikke at det har så mye å si, men melmengde er rett. Om du vil prøve på nytt kan du godt ta i 25 gram mer mel i deigen for å få de fastere.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...