Vaniljeknapper med marsipan

Vaniljeknapper med marsipan

Picture

Småkaker til kakeboksen

REKLAME. I samarbeid med Hoff potetmel/ potetmel.no har jeg laget noen lekre småkaker som du kan lage til jul.
Lyst til å bake noen småkaker til jul? Disse minner litt om serinakaker, men jeg har blandet litt marsipan inn i deigen for å gjøre de litt mer luksuriøse. Lett å lage og kjempegode! Laget i samarbeid med potetmel.no
Vaniljeknapper med marsipan
125 g mel
125 g Hoff potetmel
175 g mykt smør eller margarin
100 g revet marsipan
125 g sukker
1 egg
3 ts vaniljesukker

perlesukker

Slik gjør du:
1. Riv marsipan på det fineste på rivjernet (du kan gjerne bruke harde rester).
2. Vei opp alle ingrediensene i en bolle. Bruk hånden og kna sammen til en deig.
3. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap 30 minutter.
4. Skjær av bit for bit som du ruller ut til en fingertykk pølse. Kutt i biter, ca 1 cm.
5. Klem bitene godt ned i perlesukker før du legger over på en bakeplate kledd med bakepapir.
6. Stek på 200 grader over/ undervarme i ca. 10 minutter.
7. Avkjøl og oppbevar i tett boks.

Picture

Har brukt hvitt perlesukker (som man får kjøpt i Sverige). Bruk gjerne vanlig perlesukker. 
Picture

Kakene stekes på 200 grader til de er gylne. 
Picture

Knasende sprø, kjempegode småkaker som er holdbare i en tett kakeboks helt til påske….minst. 
4 Kommentarer
  • Linda
    Svar
    Skrevet på11:03, 6. desember 2017

    Hei,
    Blir de litt myke som cookies eller blir de helt sprø som kjeks?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:01, 7. desember 2017

      De blir sprø, men litt myke i midten.

  • Elin
    Svar
    Skrevet på18:09, 13. desember 2017

    Er det noe galt med melmengden her.Det ble ikke knapper,de fløt utover

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:08, 13. desember 2017

      Mine fløt også litt utover. Rev du marsipanen fint eller grovt? Ikke at det har så mye å si, men melmengde er rett. Om du vil prøve på nytt kan du godt ta i 25 gram mer mel i deigen for å få de fastere.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits