Kirsebærpai

Kirsebærpai

Picture

Surt og søtt, knasende og bløtt

Høyt henger de og sure er de. Men jammen er de verd å plukke for å lage denne friske desserten. 
Enkel kirsebærpai

Antall: 12 porsjoner
Tid å tilberede: 1 time

1 pakke ferdig butterdeig eller lag deigen selv
500 g kirsebær
ca. 1 dl cognac eller rom (valgfritt)
6 ss brunt sukker
1 ss mel

Slik gjør du:

1.    Ta opp en pakke frossen butterdeig og la platene tine under et kjøkkenhåndkle i ca. et kvarter.
2.    Bland kirsebær, alkohol, sukker og mel i en bolle og la det stå ca. en time.
3.    Kjevle deigemnene litt (ca. 1-2 mm tynne) og prikk butterdeigen med en gaffel.
4.    Stikk ut rundinger, store nok til å dekke hele muffinsformen.
5.    Legg rundingene i muffinsformene og fyll opp med kirsebær.
6.    Stek på 210 grader ca. 30-40 minutter. 

Mange har et kirsebærtre i hagen men ofte blir de røde bærene hengende til fuglene spiser dem. Det er så surt, sier du kanskje, men disse bærene har mange anvendelsesområder, som for eksempel i kompott, som saft eller i en dessert. Bærene kan fint fryses og gjøres om til en smakfull sommerdessert en kald vinterdag. 

En tilbakevendende klassiker er kirsebærpai som finnes i utallige utgaver. I denne oppskriften har jeg har valgt å gjøre det enkelt for deg ved å velge ferdig butterdeig som du kjevler ut og legger i muffinsformer.

Bærene har jeg marinert i rom, noe som er helt valgfritt. Kirsebærene safter en del under steking, derfor er det viktig at du steker den lenge nok, slik at butterdeigen ikke blir seig og bløt. Server rett fra ovnen med is eller en liten krem-dott til.

Picture

Picture

Picture

Picture

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits