Kobrakake

Kobrakake

 

Okei, jeg tror kanskje jeg har laget din nye favorittkake…holy malony så god denne er!

Jeg spør stadig følgerne mine hva jeg skal lage. Et forslag som datt inn var denne kaka. Kobrakake. Navnet var ukjent, men etter et lite googlesøk fant jeg ut at dette nok er en kake mine kjære kremvenner vil like. Og til søndag er det morsdag – jeg bare nevner det…

Hvor navnet kommer fra aner jeg ikke, og etter å ha sett litt på forskjellige oppskrifter lagde jeg den jeg mener vil smake best. Denne kaka er laget av to marengsbunner tilsatt mandler, en kremsaus som er laget over samme lest som kremen i suksessterten, men her er det tilsatt sjokolade. Den er ikke like mektig som suksesskremen og passer perfekt til topplokket som er bløtpisket krem. Den MÅ ha noe friskt på toppen, så kjør på med bær. Less på som om det var en pavlova.

Kremen/sjokoladesausen er enkel å lage, men som alltid når man skal varme egg, ikke la det boble for lenge, da kan det bli eggerøre. Sjokoladen røres inn etter at kremen er tyknet, så er det bare å røre inn terning for terning med smør. Kremen kan lages en dag i forveg. Min sto bare i to timer i kjøleskapet men ble temmelig stiv. Da er det bare å varme den litt opp igjen så den blir passe rennende.

Bunnen blir ikke veldig høy – det avhenger av hvor tynt du stryker den utover og hvilken form du bruker. Jeg brukte en vanlig plate som hører til ovnen. Ønsker du tykkere bunn, bruk en mindre langpanne. Steketiden må kanskje økes noe.

Vil du lage kaken ferdig og fryse kan du legge den sammen med sjokoladekremen, ta den opp fra fryseren og tine i kjøleskap over natt. Pisk krem før servering og legg på frukt og bær.

Kobrakake
Bunn:
6 stk eggehviter (180 gram)
270 g sukker
180 g malte mandler

Sjokoladekrem:
6 eggeplommer
150 g sukker
75 g mørk sjokolade
0.5 dl fløte
150 g smør i terninger

2.5 dl kremfløte + frukt og bær til toppen.

Slik gjør du:
1. Lag først kremen/ sausen.
2. Skill eggene. Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kjele.
3. Varm blandingen til den tykner. Ta kjelen av platen og rør inn hakket sjokolade.
4. Rør inn terninger med smør. Oppbevares kjølig.
5. Lag bunnen. Start med å male mandler/ kjøre mandler fint i en foodprocessor.
6. Pisk eggehvite til marengs ved å tilsette sukkeret litt etter litt. Marengsen skal være blant og stiv før du vender inn mandlene. Ikke rør for mye.
7. Stryk marengsmassen ut på en plate eller en i en langpanne. Stek på varmluft 160-170 grader i ca. 30 min. Er den fortsatt mjuk? Skru ned til 150 grader og stek et kvarter til. Legg evt. folie over dersom den er begynt å bli mørk.
8. Avkjøl og del i to. Legg på fat. Ha på krem/ saus på bunnen, legg bunn nummer 2 oppå og hell på resten av sausen.
9. Pisk 2.5 dl kremfløte til en mjuk krem. Stryk på toppen og legg på frukt og bær etter ønske.

Start med å finne frem alle ingrediensene. Lag sjokoladekremen først. Rør inn smør etter at sjokoladen er tilsatt.

Pisk marengs og vend inn malte mandler. Stryk utover en bakeplate/ langpanne. Stek på 170 grader i 20-30 min.

Del bunnen i to og legg på fat. Hell sjokoladekrem/ saus over, legg på andre bunn og hell på resten.

Pisk bløt krem og legg på friske frukt og bær. Server!

Er dette den nye pavlovaen? Gjerne for meg!

20 Kommentarer
  • Grete
    Svar
    Skrevet på12:28, 8. februar 2019

    Neste gang jeg skal bake, så skal jeg bake denne – ser kjempegod ut!

  • Eva Sundbye
    Svar
    Skrevet på19:24, 8. februar 2019

    Holder på å bake nå

  • Mona Elisabeth
    Svar
    Skrevet på23:49, 8. februar 2019

    MÅ bakes,ser smashing ut😋Gøy å se deg på gmn kjøkkenet i går,du gjør deg på Tv asså😃👍

  • Camilla
    Svar
    Skrevet på17:03, 9. februar 2019

    Hei Elin 🙂
    Vi lager denne nå, Vidunderlig krem. Men: bunnen vår blir ikke stiv. Den har nå stekt i 30 minutter og er helt flatet ut og myk. Har du noen idé om hva som har gått galt. Vi hadde helt stiv marengs, foldet inn finhakkede mandler og spredde ut på bakepapir. Stekt på 170 grader (ikke varmluft)
    Mvh
    Camilla

      • Marita Olsen
        Svar
        Skrevet på18:50, 16. februar 2019

        Paddeflat og seig her også, men satser på det smaker godt i bursdag i morgon likevel 🙈🤞 Brukte heller ikkje varmluft, og kunne kanskje kjørt mandlene endå finare. Viss det er viktig med varmluft, kan du skrive det i oppskrift-beskrivelsen så eg ikkje gjer samme feil neste gong også? 😂

  • Karianne
    Svar
    Skrevet på15:02, 10. februar 2019

    Jeg fikk også en tynn og myk/seig bunn, men jeg hadde ikke mandler og brukte mandelmel. Kan det ha en sammenheng?

  • Nina
    Svar
    Skrevet på03:47, 19. februar 2019

    Hei😊
    Jeg må lage bunnen uten mandler, må jeg justere mengden på hviter og sukker?
    Kan mandler erstattes med noe annet?

  • Ingrid Doris
    Svar
    Skrevet på00:10, 20. februar 2019

    Jeg har lest i flere oppskriffter der de bruker kaffe i sjokoladekremen, hvorfor broker du ikke det?

  • Johanne
    Svar
    Skrevet på12:30, 24. februar 2019

    Hei,
    Jeg har som de over også en platt og seig marengs. Prøver nå å steke den litt lenger. Ser at du nevner varmluft, er det det du bruker? Står ikke i oppskriften.
    Hadde en flott marengs og rørte inn mandlene forsiktig men alikevel..

  • Skrevet på13:49, 2. mars 2019

    Baker denne herlige kaken nå 🙂 jeg bruker varmluft på 170 grader nå, da ikke ble tørr men seig sist. Burde jeg senke temperaturen litt ?

  • Solfrid f pedersen
    Svar
    Skrevet på11:10, 13. april 2019

    Kan eg fylle den dagen før bruk? Og ta fløyte på rett før?

  • Elisabeth W
    Svar
    Skrevet på15:33, 15. mai 2019

    Hvor lang tid i forveien tåler den å bli montert? Vil marengsen bli bløt? 🤔

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits