Suksessterte med pasjonsfrukt og sitron

Suksessterte med pasjonsfrukt og sitron

Her om dagen snublet jeg over noen knallfine pasjonsfrukt på tilbud. Først etter at frukten var kjøpt begynte jeg å tenke på hva jeg skulle lage av dem. Mulighetene er så mange, men plutselig kom jeg på noe som måtte testes: Suksessterte med frisk smak! Sjøl kan jeg styre meg for den overmektige suksesskaka, men kanskje en frisk krem kan løfte den til nye høyder?

For å få frem friskheten i pasjonsfrukten bruker jeg sitron i kremen. Sitron er en smaksforsterker og gir kremen et surt sting. Og la meg bare si det med det samme: kremen er helt ubeskrivelig god! Den kan helt sikkert brukes i andre kaker også.

Det er et par kritiske punkter også ved denne kaka: Bunnene vil naturlig falle noe sammen etter steking, men for å unngå at de blir padde flate er de stekt i nesten 45 minutter.

Suksesskrem kan fort skille seg, så sørg for at krem og smør har lik temperatur når du blander (bør ha romtemperatur). Skiller den seg for deg (skjer hvis en av ingrediensene er for kald) kan du prøve å varme den litt forsiktig opp, eller la den stå i romtemperatur et par timer og så prøve å piske den sammen igjen.

Jeg er fortsatt uten elektrisk håndmikser og brukte bare en håndvisp da jeg rørte de to elementene sammen. En liten tur innom kjøleskapet vil få den til å stivne til før du har den på mandelbunnene. Så har jeg valgt hvit sjokolade på toppen fremfor mørk fordi det vil gi litt ekstra sødme til den litt syrlige kremen.

Suksessterte med pasjonsfrukt og sitron

Bunn:
6 stk eggehviter
180 g melis
180 g malte mandler

Krem:
6 stk eggeplommer
160 g sukker
6 stk pasjonsfrukt
saften av 1 sitron (totalt mengde pasjonsfrukt og sitron skal være 2 dl)
PS. Jeg har fått noen tilbakemeldinger på at denne kremen er FOR syrlig for enkelte. Vil du ha den mindre syrlig? Ta mer pasjonsfrukt og mindre sitron. Sukkermengden kan også økes – smak deg frem!

150 g ekte smør

Slik lager du bunnen til suksessterte:
1. Stivpisk eggehvitene med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler.
3. Tegn to ringer på bakepapir, ca. 22-24 cm. Snu arket og fordel massen i ringene. Stryk ut og stek midt i ovnen. Ovnstemperatur: 150-165 grader. Steketemperatur: ca. 35-45 min. Avkjøl bunnene på rist.

Slik lager du suksesskremen:
1. Bland eggeplommer, pasjonsfrukt, sitronsaft og sukker i en kjele og kok det opp under svak varme.
2. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen.
3. Kremen skal tykne, ta den av ved første boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg.
4. La kremen avkjøle i romtemperatur.
5. Pisk opp smøret og bland inn kremen. Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen. Er den litt bløt etter at den er pisket sammen? Sett den i kjøleskapet så den stivner litt.
6. Kremen fordeles på to bunner. Stryk på et lag på første bunn, legg andre bunn på og fordel resten av kremen. Kaken kan dekoreres med for eksempel sjokolade.

Skrap ut innholdet i pasjonsfrukten og ha i sitronsaft så du til sammen får 2 dl. Ha sitronsaft, pasjonafrukt sukker og eggeplommer i en kjele. Varm opp til det tykner. Skal ikke koke mer enn et par bobler, pass på så det ikke blir eggerøre!

Hell blandingen gjennom en sikt. Sett kremen til avkjøling i romtemperatur.

Pisk marengs av eggehvite og melis. Den skal være stiv men mjuk i konsistens. Vend inn finmalte mandler.

Tegn to rundinger på et bakepapir (ca. 22 cm.) Snu arket og fordel marengsen i ringene. Stryk ut og sett i ovnen på 150 grader varmluft i 35-45 minutter.

Avkjøl bunnene på rist.

Rør sammen eggeblanding med smør. Begge deler bør ha lik temperatur (romtemperatur) for at det ikke skal skille seg.

2 Kommentarer
  • Ana Hannisdal
    Svar
    Skrevet på20:24, 27. februar 2019

    Skal stekes i varmluft eller i under/over varm?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits