Kokosmakroner

Kokosmakroner

Picture

Kokosmakroner kan spises året rundt, men smaker kanskje aller best sånn ved juletider?
Kokosmakroner
4 eggehviter
2 dl sukker
ca. 250 g kokosmasse

Bruk en tykkbunnet kjele (om du har). Ha alt i kjelen og rør godt over sterk varme. Det skal ikke brenne seg i bunnen!
Når massen er «blank» og har fått en seig konsistens dras den av platen. Fordel små topper utover på en bakeplate med bakepapir. Stekes på 190 grader til de er gylne (avhenger av størrelse).

Hva skal man bruke eggeplommene til?
Hjemmelaget is kanskje? Eller en Suksessterte?

Picture

Kjappe å lage, enda kjappere å spise..
Picture

Rør til massen bir seig og blank, og pass på at den ikke brenner seg.
Picture

Avkjøl massen litt og fordel på en bakeplate. Jeg brukte fingrene til å lage fine små topper.
10 Kommentarer
  • Anita Hollingsether
    Svar
    Skrevet på04:51, 26. november 2012

    Når det står eggehviter i oppskriften, begynner jeg alltid å lure på hva jeg skal bruke eggeplommene til. Ønsker en mot-oppskrift på samme antall eggeplommer, eller en liten fotnote om hva man kan bruke eggeplommene som blir overflødig til.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på06:15, 26. november 2012

    Takk for godt innspill! Eggeplommene her kan du for eksempel bruke på hjemmelaget is (se oppskrifter under is) eller kanskje en Suksessterte? (Oppskrift under kaker).

  • Skrevet på12:57, 26. november 2012

    Jeg ble så fristet av dette at jeg bare måtte prøve denne oppskriften. Resultatet ble kjempe godt! Jeg la ut oppskriften på bloggen min med link til din blogg. Håper det er greit 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:46, 26. november 2012

      Så hyggelig 🙂 Veldig fin blogg du har!

  • Kristine
    Svar
    Skrevet på12:19, 12. desember 2012

    Lagde disse i dag, veldig enkle og gode! Fin blogg du har.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:58, 12. desember 2012

      Takk Kristine 🙂 Der minte du meg på at jeg må kjøpe mer kokos. Disse må lages på nytt før jul – de første jeg lagde er allerede spist opp 🙂

  • Anett Østmo Rasmussen
    Svar
    Skrevet på09:18, 12. desember 2015

    Jeg laget disse her forrige helg og må lage en ny ladning. Det jeg gjorde var å kjøpe kokosmasse hos Life (helsekost). Den er litt finere i konsistensen og kakene fikk en nydelig, myk kjerne!

  • Inger J Nilsen
    Svar
    Skrevet på18:50, 5. desember 2016

    Nettopp ferdig med å bake disse gode kokosmakronene. Ble veldig fine. Bruker mange av dine oppskrifter. Alltid vellykkede. Takk.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:20, 5. desember 2016

      Så bra! Blir glad av å høre det Inger 🙂

  • Anne Marie Gjøg
    Svar
    Skrevet på12:29, 15. desember 2018

    Disse er like gode i år😜💖

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits