Konfirmasjonskake i to etasjer

Konfirmasjonskake i to etasjer

Bilde

Bilde

Bilde

Improvisert etasjekake med vasestativ

Gårsdagens konfirmant Emma fikk en etasjekake i presang. Bløtkake med marsipan, vaniljekrem og bringebær – stablet på hverandre på et improvisert vase-stativ fra IKEA.
I går var jeg i et fint selskap. Jenta som skulle feires har jeg fulgt hele oppveksten, derfor var det veldig stas å få lag en helt spesiell kake til henne. Det som i utgangspunktet skulle bli en litt enkel bløtkake med en liten topp ble til et gedigendt etasjekake-prosjekt. Jaja, det er ikke alltid alt går etter planen! Men jeg syntes resultatet ble helt OK. Eneste jeg lurer på er om jeg skulle fylt glass-sylinderen med noe. Forslagene var mange i selskapet i går – kanskje gullfisker hadde vært kult? 

Følg bildene nedover, så får du se hvordan jeg har laget denne kaka…

Bilde

Det hele startet med at jeg lagde toNYYYDELIGE sukkerbrød av 12 egg (26 cm og 18 cm former). 
Bilde

Siden jeg fikk så høye bunner skar jeg den største i fire deler. De to tynneste delene la jeg sammen med et godt rennende, hjemmelaget bringebærsyltetøy (bildet over). Da behøvde jeg ikke dynke ettersom syltetøyet var så væskefylt. Deretter hadde jeg på vaniljekrem og friske bringebær. Gjentok prosessen på det neste laget før jeg la på den tykkeste bunnen på toppen. 

Til disse to kakene brukte jeg hele porsjonen med hjemmelaget vaniljekrem som jeg blandet med 4 plater gelatin og ca. 3-4 dl kremfløte. Slik gjør du: (Pisk først kremfløten slapp. Legg gelatinplatene i vann i minst 5 minutter. Bland vaniljekrem og pisket krem sammen. Smelt gelatin i kokende vann eller i mikroovn og rør den inn i en liten del av kremen, deretter i resten av kremen – dette må skje fort for å unngå tråder. 

Etter å ha fylt topp-etasjen på samme måte pisket jeg ca. 4 dl vanlig kremfløte som jeg strøk på toppen og kantene av kakene.

Bilde

Bilde

Marsipanlokket er marmorert. Blandet inn en halv pakke med hvit marsipan på 400 g i en kilo vanlig marsipan (begge deler kjøpt på butikken – den hvite får du på Meny) La de hvite delene som fingertykke pølser, knadde litt og kjevlet, før jeg knadde litt til. Da fikk jeg denne effekten. Marsipanlokket bør ikke være tykkere enn 2 mm. 
Bilde

Farget litt av marsipanen grønn og rullet en lang lisse. Her har jeg brukt et marsipanredskap til å lage mønster. Det går også an å bruke en gaffel eller en saks for å lage fint mønster. 
Bilde

Pynten er laget av sukkerpaste (kjøp ferdig eller du kan lage selv) stukket ut av utstikkere i tre forskjellige størrelser, en type blomst og sommerfugler. Blader er stukket ut i grønn marsipan. Blomstene la jeg inni en litt tykk plast (som her – en sprøytepose) Så klemmer jeg kantene tynne så jeg får fine tynne blomsterblader som jeg former litt før jeg legger de til tørk i en eggekartong. 
Bilde

Bilde

Bilde

Så startet improviseringen! Jeg hadde laget en altfor tung topp til å kunne sette oppå den største bløtkaka og skjønte at jeg måtte fikse et stativ. Det eneste jeg hadde som funket var en vase fra IKEA. Jeg skar ut en runding like stor som vasen og plasserte den nedi med bunnen ned. Deretter sprøytet jeg en kant med eggehviteglasur (1 eggehvite 180-240 g siktet melis 3-4 ts sitronsaft – røres sammen til det er hvitt og har en halvfast konsistens). Farget litt av glasuren gul, fylte et papirkremmerhus og fylte i litt inni blomstene. Så satte jeg alle elementene på kaka (festet med eggehviteglasur) 

Jeg syntes det var litt kult at man kunne se fyllet igjennom glasssøylen, men egentlig kunne man fylt røret. Jeg prøvde med noen blomster, men det kræsjet fargemessig – tror gullfisker hadde funket bedre! 

Bilde

Det kommer ikke så godt frem her, men sommerfuglene er penslet med perlemor-støv. 
Bilde

Montering! Tosidig tape ble satt på toppen av vasen og topp-etasjen plassert på. Det satt så godt at jeg ikke har fått den av enda! 
Bilde

Det er ikke alltid alt går etter planen, men denne konfirmasjonskaka ble jeg sånn passe hæppi med likevel. Alt behøver ikke være perfekt – husk det! 
Be the first to write a review
1Kommentar

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...

Maipyntet ostekake

Ostekake er en klassiker på festkakebordet, men i...

Jubelkake

Lyst på en nydelig bløt og god kake...

Baskisk ostekake i b..

Baskisk ostekake er en trendy sak som måtte...