Kransekakehjerte

Kransekakehjerte

Picture

Hjerte fylt med kransekakemakroner, lettvint og glutenfritt.

Har du et par pølser med ferdig kransekakemasse er veien kort til smakfull suksess. Lag et hjerte og fyll det med kransekakekonfekt. Glutenfritt og godt! 

Jeg har alltid et par pølser med ferdig kransekakemasse i skapet. Du kan lage hjertet så stort du vil – dette er litt stort og jeg brukte totalt ca.1 kg masse. Det gikk med litt over 500 g bare til å lage hjertene, resten brukte jeg til å lage små makroner og kransekakekonfekt. 

Sett de små makronene sammen med litt bringebærsyltetøy og pynt med smeltet sjokolade. Får du noe igjen, putt i fryseren, så har du hjertegode biter å kose deg med lenge fremover. 

Kransekakehjerte

Antall personer: 8
Tid å tilberede: 45 minutter

1 kg Ferdig kransekakemasse
2-3 eggehviter
30 g smeltet sjokolade til pynt
bringebærsyltetøy
1 pk coctailbær

Slik gjør du:
1. Tegn to like store hjerter på et bakepapir. Jeg brukte en stor pepperkakeutstikker.
2. Kna sammen kransekakedeigen og rull den til en tykk pølse, ca. 2-3 cm i diameter.
3. Form pølsen etter tegningen og stek på 210 grader 5-7 minutter.
4. Ta ut av ovnen og la avkjøle noe før du smelter sjokolade som du sprøyter på. Bruk gjerne en skje til å lage krusedull-mønster.
5. Resten av kransekakemassen has i en bakemaskin. Bruk en grind og kjør sammen med eggehvite, til massen er litt bløt, men ikke rennende. Sprøyt ut små makroner. Stek på 210 grader ca. 5-7 minutter.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Noen av bitene la jeg et halvt coctailbær på, mens de andre (uten bær) la jeg sammen med litt bringebærsyltetøy i midten. For å pynte litt ekstra fikk de litt sjokoladepynt på seg. Saken er laget for godt.no.
Picture

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...