Kransekakehjerter dyppet i sjokolade

Kransekakehjerter dyppet i sjokolade

Picture

Disse går raskt å lage. Kransekakehjertene er glutenfrie og kan gjerne fryses.
Picture

Kan gjerne brukes som bordkort. Her har jeg skrevet navnet med smeltet hvit sjokolade.
Kransekakehjerter

Kransekakemasse/ Mandelmasse
Mørk sjokolade
Delfiafett

Stekes på ca. 210 grader 5-7 minutter.

Jeg hadde en liten rest med mandelmasse igjen (kjøpt i Sverige). Kransekakemasse er like anvendelig. Den kjevlet jeg 3-4 mm tykk, stakk ut noen hjerter med en pepperkakeform (du kan gjerne bruke andre former også) og stekte de av på 210 grader på 5-7 minutter. Gjort på et blunk!

Hjetene skal ha en skorpe, men være myke inni. Så smeltet jeg 100 g sjokolade og tilsatte et par skjeer delfiafett for å tynne ut sjokoladen litt. Da hjertene var avkjølt dyppet jeg dem i sjokoladen og lot de stivne i kjøleskap.

Glutenfritt og godt!

Picture

Kjevle, stikk ut og sett på plate…
Picture

..stek i 5-7 minutter på 210 grader.
Picture

Dypp i sjokolade, og la sjokoladen renne godt av, slik at du unngår «sjokoladeføtter».
7 Kommentarer
  • Kbjellhansen
    Svar
    Skrevet på11:07, 23. desember 2012

    De så super gode og enkle ut:) de må jeg lage:)

  • Mari
    Svar
    Skrevet på12:22, 30. desember 2012

    Disse ser supergode ut! (husk å bruke glutenfri sjokolade) 😀

  • Ana Claudia Hannisdal
    Svar
    Skrevet på13:31, 6. september 2019

    Hva kan jeg bruke istedenfor delfiafett ?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på16:44, 6. september 2019

      Smør eller ingen ting…eller annet kokosfett. Grunnen til at jeg har brukt delfiafett er fordi det vil få sjokoladen til å stivne.

  • Ana Hannisdal
    Svar
    Skrevet på12:19, 5. oktober 2019

    Tusen takk 🙂

  • Randi tangen3
    Svar
    Skrevet på23:44, 15. november 2020

    Lurer på om de kan fyses? Kan man lage kransekake deig å bruke.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:10, 16. november 2020

      Ja, disse kan fryses. Kransekakedeig behøver ikke å fryses. Den holder seg fint i kjøleskap.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Brownievaffel

Vaffeldagen falt i år på en lørdag (i...

Silviakake

Silviakake! Med den mest fantastisk gode glasuren du...

Biscotti med mandler..

Det drar seg mot påske og flere har...

Hvetekake med makron..

Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt...

Trippel sjokoladebol..

Hvis du ikke har bodd under en stein...