Krydderkake

Krydderkake

Høstkos-kaken som smaker av jul

Spice up your life!

Noe av det beste ved høsten er sette seg foran en knitrende peis med en bit krydderkake og noe rykende varmt i koppen. Kaken er en myk form for pepperkake og gir en fantastisk juleduft i hele huset. Det som er så fint med krydderkaker, er at man kan tilsette de kryddersmakene man liker best. I denne kaken kan du for eksempel tilsette litt ingefær, allehånde, anis eller pomeranseskall. 

For å få litt farge på kaken har jeg også tilsatt litt kakao, uten at det setter særlig smak. Pakker du den godt inn i plast eller legger den i en lufttett boks, holder den seg saftig i flere dager. Legger du på en vedkubbe til? Mer kake?

Myk pepperkake
3 egg
120 g demerarasukker
100 g sukker
1 ½ ts kanel
½ ts nellik
1 ts kardemomme
1 ½ ss kakao
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ dl melk
75 g smeltet smør

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av romtempererte egg og sukker.
2. Sikt sammen alt det tørre og tilsett vekselsvis med melk. Ikke rør for mye, bruk gjerne en håndvisp.
3. Rør inn smeltet smør.
4. Helles i en smurt form 1 eller 1,5 liter. Stekes på 180 grader i 50 minutter til 1 time.


Har brukt en gammeldags form jeg fant på loppis. Etter å ha skåret av toppen og snudd den ble den sånn. 
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Biscotti med mandler..

Det drar seg mot påske og flere har...

Hvetekake med makron..

Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt...

Trippel sjokoladebol..

Hvis du ikke har bodd under en stein...

Grove rundstykker

Grove rundstykker hentet frem fra ukeblad-arkivet. Jeg er...

Bolleskåler med kre..

Det drar seg mot fastelavn og i år...