Mandagstanker 

Mandagstanker 

Bilde

Les alt KLIKK HER…..

– Du er helt udugelig! ropte jeg. Jeg kjente det stikke i hjertet i samme øyeblikk. – Er dette slutten?  Les alt som skjedde HER: 

​​Den pirrende nysgjerrigheten din gjorde at du klikket LES MER umiddelbart, gjorde du ikke?

Sladder, bekjennelser, hot gossip. Åh, vi elsker det! Skal de gå ifra hverandre? Jeg vil jo vite hva som skjedde! Uten å tenke over det engang klikker du deg videre.

I mitt tilfelle ville nok hele historien handlet om hvorvidt jeg orket å kvitte meg med den kjære, utslitte slikkepotten min eller ei. Om noe helt upersonlig. Du håpet selvfølgelig på noe saftig sladder.

Føler du deg snytt, sier du?

Ingen vet nøyaktig hvor mange blogger det finnes i Norge, men at det er flere hundre tusen er sikkert. It’s a jungle out there og ønsker du å karre deg opp og bli en toppblogger må du klare å fange leserens oppmerksomhet på brøkdelen av et sekund. Heldigvis er jeg ikke helt der.

Mange skriver svært personlig. Det er som en føljetong. Bloggeren blottlegger seg selv og mange ganger, hele familiens liv. For flere tusen lesere. Å være personlig, å skrive om egne følelser og opplevelser, gjør at leseren knytter et personlig bånd. Uten å legge merke til det selv får vi et forhold til bloggeren.

Kanskje derfor må vi få med oss hva som skjer i livene deres. De blir som bekjente. Etter hvert blir vi lojale. De har jo på en måte betrodd seg til oss. Delt livet sitt på godt og vondt. Vi får følelser og engasjerer oss i deres liv. Skriver kommentarer og roper «Heia!» dersom noe går dem imot. Underteksten kunne gjerne ha vært: «…selvfølgelig vil jeg kjøpe det du anbefaler – alt for deg, vennen»

Akkurat det er det mange toppbloggere som har skjønt. I den kategorien begynner det å bli mange om beinet. Derfor legges det ut stadig mer utspekulerte overskrifter. Overskrifter som gjør at du bare MÅ inn og lese. Noe som kan friste deg, og kapre ditt klikk.

Eller? Må du det? Spørsmålet er kanskje heller – hvor lenge gidder vi?

Toppbloggerne skriver ofte om seg selv, de skriver om livene sine. De åpner seg og forteller – som om du var en fortrolig venn. De skriver for å få sympati, for å vise hvor «vanlige» de er, for å vise sin sårbarhet, sitt engasjement og for å vise hvor pene og flinke de er. Slik at du kan se opp til dem, beundre dem og ikke minst, stole på dem når de skal promotere sine produkter.

Hver eneste dag skal noe formidles. Opptil to, tre ganger om dagen. På blogg, Face, Insta og Snap. Den som tror at toppbloggerne i Norge er dumme, må tro om igjen. Det de driver med er merkevarebygging på høyt nivå.  

For, når alt kommer til alt handler det om cash. Disse bloggerne tjener grovt på dine klikk. På din nysgjerrighet, på din lojalitet. Jo flere lesere, jo mer penger i kassa. Du skal påvirkes. Helst til å kjøpe noe.

Noen vil hevde at jeg sitter i glasshus her, og ja, det gjør jeg kanskje. Jeg har også annonsører og vil veldig gjerne ha flere lesere. 
Jeg syntes det er helt ok å by litt på seg sjøl, og promoterer selv produkter jeg føler jeg kan stå for. Problemet for meg oppstår når det ikke lenger finnes noen substans. Når det meste handler om å vise bilder med trutmunn eller å dytte de vakre barna foran kamera. Men det er min mening. 

Det er mange veier til Rom.

Selv tar jeg den tryggeste og minst utleverende stien. Den veien er kanskje litt lenger, men det passer meg å bruke litt tid på turen. 

Må jo stoppe og spise litt kake også.

_____________________________________________________________

Jeg går ut ifra at du leser annet enn bakeblogger, og jeg er nysgjerrig! Hvilke blogger leser du og hvorfor? 

Legg gjerne igjen en kommentar om hvilke kvaliteter du mener en blogg bør ha. Er du Se og Hør-leseren eller er du den som fordyper deg i nerdete blogger?

Del dine mandagstanker med meg 🙂

____________________________________________________________

Mandagstanker er mine personlige betraktninger over forskjellige tema. Dette er en fast post som vil komme på mandager – med ujevne mellomrom.

Be the first to write a review
5 Kommentarer
 • Skrevet på21:44, 5. oktober 2015

  Godt innlegg! Jeg har nok klikket meg inn på en slik overskrift i ny og ne, men i det store og hele så liker jeg blogger med fokus på min store interesse: mat. Alle disse «SE HVA SOM SKJEDDE» styrer jeg nå glatt unna. Blogger med slike overskrifter gir meg ingenting rett og slett, og det er som regel bare noe tull som står der uansett 🙂

 • Lene
  Svar
  Skrevet på23:42, 5. oktober 2015

  Leser stort sett matblogger, t.o.m de leser jeg få av:) din, Trines matblogg og noen utenlandske😃

 • Charlotte
  Svar
  Skrevet på07:08, 6. oktober 2015

  Så utrolig bra skrevet, Elin 🙂
  Jeg følger stort sett bare mat og kakeblogger. Krem.no følger fordi din blogg er jordnær uten tull og fjas med ekte gode oppskrifter 🙂
  Tidligere fulgte jeg Villaperlesukker – jeg synes den hadde mye godt i seg, bare navnet appellerte. Jeg hadde planer om å dra til Kafeen en fredag fordi det så så koselig ut der. Men så en dag endret alt seg, bloggen skiftet navn og ikke minst innhold. Jeg har gitt det en sjanse, men det er nå bare slitsomt og mye mas og fjas.

 • Maja
  Svar
  Skrevet på12:21, 6. oktober 2015

  Ser Charlotte over nevner villa perlesukker, det var en blogg jeg fulgte med på intill for en stund siden, nå er det bare fjas i mine øyner, men den appellerer sikkert til ganske mange fortsatt. Jeg Følger Krem.no og liker veldig godt nye inlegg men bruker den like ofte ved å søke i gamle inlegg. I tillegg følger jeg mammadamen. Det er en fornuftig dame med mye klokt. Utenom det er det ikke mye jeg gidder å følge med på. Tyskertøsa fulgte jeg med på en gang men få oppdateringer derfra så da er det jo ikke så interessant.
  Kloke mandagstanker foresten!

 • Cecilie
  Svar
  Skrevet på12:54, 6. oktober 2015

  Enig med de over her. Tenkte på Villa Perlesukker når jeg leste innlegget. Gikk fra en spennende bakeblogg til utleverende innlegg om hennes mindreårige barns privatliv. Si hva dere vil om å skrive om barn og publisere bilder av dem på nett, men jeg syns det er ubehagelig å lese. Det krenker deres ytringsfrihet og rett til privatliv. Egoistisk å basere 50%(+\-) av bloggen sin på det. Skylde på at å uttrykke følelsene sine og sortere tankene på offentlig arena gjør det bare enda mer egoistisk! Skriv hva du vil om den samtykkende nye kjæresten og venninner, men skriv om barna dine i en dagbok!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...