Mandelstenger

Mandelstenger

Picture

Disse stengene smaker som konfekt og kan lages større eller mindre i størrelse. Sprøytes opp med enten smeltet sjokolade eller eggehviteglasur. Fint å ha på lur i fryseren og passer ypperlig som tilbehør til for eksempel is.
Disse stengene lager jeg helst av råmasse (kalt bakemasse i Sverige eller i Danmark – består av 50% mandler), eller av kransekakemasse. 

Her i Norge har vi ingen bakemasse, men i butikkhylla finner du noe som heter ekte marsipan med 50% mandler (fra Odense). Stengene på bildet er laget av denne massen, og selv om det ikke er en bakemasse går den fint an å steke. De skal steke forholdsvis kort tid på høy varme slik at kakene får en sprø hinne utenpå, og ha en myk midte.

Stekes på 210 grader 5-7 minutter.

Glemte forresten å si at disse er glutenfrie!

Picture

Rull en pølse og klem den så den får en trekantform. Del i passe store biter og sett på en stekeplate.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Rabattkoder på ProB..

REKLAME Trenger du et godt juletilbud? Wilfa gir...

Sarah Bernhardt med ..

Sarah Bernhardt i langpanne har blitt en fast...

Vil du ha et pepperk..

I fjor, rett før jul vant jeg en...

Pepperkakeskåler

Reklame. I samarbeid med Anthon Berg har jeg...

Julekjeks til ost

Blåmuggost med pepperkake er blitt en kjent julekombo....