Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Myk sjokoladekake

Sjokoladekake er alltid populært, og denne kan til og med kvalifisere som dessert. Oppskriften er ikke ny, den har jeg hatt en stund, men da er den laget som en kake med en daim-krem.  

Kaka kan minne om en sjokoladefondant, men fremfor å servere den med et flytende indre lar jeg den stå i kjøleskapet noen timer (gjerne natten over) sånn at den får satt seg. Den har få ingredienser og er lett å lage. Jeg brukte en springform på 24 cm, men kunne med fordel brukt en større form, da dette er en veldig mektig kake.

Hvis du vil servere den som dessert har jeg et forslag til deg: Pisk opp et beger creme fraice, tilsett sukker og rikelig mengder vaniljesmak. Det ble SÅ godt!
I tillegg har jeg alltid litt rørte bær i fryseren, og rørte (eller friske) bær smaker kjempegodt til denne kaka.

Smaker også veldig godt med iskrem og bær.

Mjuk sjokoladekake
200 g sjokolade
200 g smør/margarin
4 egg
2 dl sukker (175 g)
2.5 dl mel (175 g)
en klype salt (valgfritt)

Krem:
3 dl creme fraiche
3-5 ss sukker
3-4 ts vaniljepasta eller frøene fra 1 vaniljestang, eller 6-7 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Start med å smelte smør og hakket sjokolade. Smelt over vannbad eller i mikroovn.
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokoladeblanding sammen med eggedosis.
4. Sikt inn det tørre. Vend inn med en slikkepott.
5. Helles i en ca. 24-26 cm springform og stekes på 190 grader varmluft eller 200 grader i 12-15 minutter (midt i ovnen). Den skal være bløt i midten.
6. Avkjøl bunnen og sett den kjølig noen timer, gjerne natten over.

Anretning:
Pisk opp creme fraice med sukker og vanilje. Ha i en sprøytepose med en glatt tyll. Sprøyt kremen i et mønster, riv over litt sjokolade og gjerne litt hakkede pistasjnøtter. Skjær ut et stykke kake og sett på tallerkenen. Serveres med rørte eller friske bær.

Enkel kake å lage med få ingredienser

Pisk eggedosis av sukker og egg, tilsett smeltet sjokolade og smør/margarin, sikt inn melet

Rør det tørre forsiktig inn og hell i en form 24-26 cm

Stek på 190 grader varmluft eller 200 grader over/undervarme i 12-15 minutter

Etter et døgn i kjøleskapet bestemte jeg meg for å dekorere kaken med en gammel, heklet brikke…

..som legges over kaka. Dryss på melis før servering (vær obs på at melisen kan smelte i kjøleskapet)

Serveringsforslag: Pisk en boks creme fraiche, tilsett sukker og vanilje

Kremen blir ikke veldig stiv, men stiv nok til å kunne sprøytes

Ha den i en sprøytepose med en glatt tyll og sprøyt ut et enkelt mønster

Riv litt sjokolade og hakka pistasjnøtter over. Serveres med bær (jeg har brukt rørte jordbær)

Kaka er også kjempegod med is og bær til


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Myk sjokoladekake

Sjokoladekake er alltid populært, og denne kan til...

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...