Din handlekurv er nå tom!
Napoleonshatter
Kommentarer
Lettvinte luksuskaker med sjokolade
Napoleonshatter lager du i en fei! Har du mørdeigsrester og litt råmarsipan i skapet blir det fort hattefest til kaffen.
I dag var oppgaven å lage noe helt annet en disse hattene, de liksom bare ble til innimellom alt annet jeg har holdt på med. I går lagde jeg epleterter og derfor hadde jeg en rest med mørdeig liggende i kjøleskapet. Denne kjevlet jeg 1-2 mm tykk. Så stakk jeg ut rundinger ca. 8 cm i diameter. Hadde en pakke med råmarsipan i skapet (består av 50% mandler) som jeg trillet til passe store kuler. Har du ikke råmarsipan kan du bruke ferdig kransekakemasse eller bakemasse (som du får i Sverige). Bruk tre fingre og klem mørdeigen godt inn i kulen. Stek av på 190 grader i 5-7 minutter. Jeg hadde litt varm ovn, derfor ble de noe mørke i kantene, men pytt pytt…
Avkjøl hattene noe før du smelter ca. 50 g sjokolade. I konditoriet pleide vi å dyppe disse i sjokolade, men det enkleste hjemme på kjøkkenbenken er å pensle sjokoladen på. Sett de på høykant og la de stivne i kjøleskap.