Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Napoleonshatter

Napoleonshatter

Lettvinte luksuskaker med sjokolade

Napoleonshatter lager du i en fei! Har du mørdeigsrester og litt råmarsipan i skapet blir det fort hattefest til kaffen.

I dag var oppgaven å lage noe helt annet en disse hattene, de liksom bare ble til innimellom alt annet jeg har holdt på med. I går lagde jeg epleterter og derfor hadde jeg en rest med mørdeig liggende i kjøleskapet. Denne kjevlet jeg 1-2 mm tykk. Så stakk jeg ut rundinger ca. 8 cm i diameter. Hadde en pakke med råmarsipan i skapet (består av 50% mandler) som jeg trillet til passe store kuler. Har du ikke råmarsipan kan du bruke ferdig kransekakemasse eller bakemasse (som du får i Sverige). Bruk tre fingre og klem mørdeigen godt inn i kulen.  Stek av på 190 grader i 5-7 minutter. Jeg hadde litt varm ovn, derfor ble de noe mørke i kantene, men pytt pytt…

Avkjøl hattene noe før du smelter ca. 50 g sjokolade. I konditoriet pleide vi å dyppe disse i sjokolade, men det enkleste hjemme på kjøkkenbenken er å pensle sjokoladen på. Sett de på høykant og la de stivne i kjøleskap.  

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...