Napoleonshatter

Napoleonshatter

Lettvinte luksuskaker med sjokolade

Napoleonshatter lager du i en fei! Har du mørdeigsrester og litt råmarsipan i skapet blir det fort hattefest til kaffen.

I dag var oppgaven å lage noe helt annet en disse hattene, de liksom bare ble til innimellom alt annet jeg har holdt på med. I går lagde jeg epleterter og derfor hadde jeg en rest med mørdeig liggende i kjøleskapet. Denne kjevlet jeg 1-2 mm tykk. Så stakk jeg ut rundinger ca. 8 cm i diameter. Hadde en pakke med råmarsipan i skapet (består av 50% mandler) som jeg trillet til passe store kuler. Har du ikke råmarsipan kan du bruke ferdig kransekakemasse eller bakemasse (som du får i Sverige). Bruk tre fingre og klem mørdeigen godt inn i kulen.  Stek av på 190 grader i 5-7 minutter. Jeg hadde litt varm ovn, derfor ble de noe mørke i kantene, men pytt pytt…

Avkjøl hattene noe før du smelter ca. 50 g sjokolade. I konditoriet pleide vi å dyppe disse i sjokolade, men det enkleste hjemme på kjøkkenbenken er å pensle sjokoladen på. Sett de på høykant og la de stivne i kjøleskap.  

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Biscotti med mandler..

Det drar seg mot påske og flere har...

Hvetekake med makron..

Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt...

Trippel sjokoladebol..

Hvis du ikke har bodd under en stein...

Grove rundstykker

Grove rundstykker hentet frem fra ukeblad-arkivet. Jeg er...

Bolleskåler med kre..

Det drar seg mot fastelavn og i år...