Din handlekurv er nå tom!
Nøttemarengs med krem og bringebær
Knasende sprø dessertkake som du kan lage med sesongens frukt og bær. Glutenfri!
De av dere som har fulgt meg på Instagram de siste dagene har sett at jeg har vært i bringebærhekken hjemme hos mine foreldre. Der har jeg plukket den flotteste bæra, og ikke alt ble til syltetøy. Noe ble til kake også. Og nå som man kan få kjøpt de nydeligste bringebær på butikken året rundt er dette en kake som kan lages året rundt.
Marengsen lager jeg med finkornet sukker. Det løser seg opp raskere enn vanlig farin, du kan også bruke melis. Husk å tilsette sukkeret litt etter litt, da får du best volum. |
Kremen er vanlig pisket kremfløte som jeg har tilsatt vaniljesmak. Siden bunnene er så søte i seg selv har jeg ikke tilsatt annet enn to teskjeer ekte vaniljesukker og en halv spiseskje vanlig sukker i kremen. Det blir fort altfor søtt om kremen blir for søt, så ta heller for lite enn for mye.
100 g eggehvite (ca. 3 stk)
100 g malte nøtter (hasselnøtt, pistasj, mandler etc)
2 dl sukker (180 g)
1 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra en kvart vaniljestang.
3 dl kremfløte
2 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra en halv vaniljestang
1/2 ss sukker
ca. 200g bringebær
evt. bringebærsyltetøy
Lag gjerne hjemmelaget vaniljesaus av eggeplommene
Lag først marengsbunnene:
Tegn opp ringer på 15 cm på en bakeplate – 4 stk. Pisk opp eggehvite (fri for rester av eggeplomme) i en gullende ren bolle. Tilsett sukkeret litt etter litt. Når massen er stiv og virker blank tilsettes malte/finhakkede nøtter. Rør inn og stryk ut marengsmassen i de fire ringene.
Sett ovnen på 125 grader og stek i ca. en time på varmluft. Avkjøl.
Tilsett vanilje og litt sukker i kremfløten og pisk til slapp krem. SLAPP! Viktig.
Legg bunn, syltetøy, krem og bær lagvis. På toppen stryker du på et lite lag med krem og dynger på med bær.
Dette er en kake som må anrettes like før den skal spises (en time eller to går bra). Hvis ikke blir bunnene veldig bløte (av både krem, syltetøy og bær)
|
|
|
|
Eli
Hei, må jeg bruke varmluft for å steike denne dessertkaka/marengsen? Har ikke varmluftsovn. Vennlig hilsen Eli
Konditor-Elin
Neida, deg går helt fint med vanlig over/undervarme.