Nøttemarengs med krem og bringebær

Nøttemarengs med krem og bringebær

Bilde

Knasende sprø dessertkake som du kan lage med sesongens frukt og bær. Glutenfri!

Dette er en enkel liten sak som du fort kan dra sammen – sommer som vinter. Marengsen kan lages opp på forhånd, og har du noen bær i fryseren og en kartong fløte i kjøleskapet, ja da har du dessert til et lite selskap. 
De av dere som har fulgt meg på Instagram de siste dagene har sett at jeg har vært i bringebærhekken hjemme hos mine foreldre. Der har jeg plukket den flotteste bæra, og ikke alt ble til syltetøy. Noe ble til kake også. Og nå som man kan få kjøpt de nydeligste bringebær på butikken året rundt er dette en kake som kan lages året rundt. 

Marengsen lager jeg med finkornet sukker. Det løser seg opp raskere enn vanlig farin, du kan også bruke melis. Husk å tilsette sukkeret litt etter litt, da får du best volum. 

Bilde

Nøttemarengs er rett og slett marengs som er iblandet malte nøtter. Du kan selv velge hva slags nøtter som du vil bruke – alt blir godt! Jeg har brukt pistasjnøtter i mine bunner, men hasselnøtter, valnøtter, pecannøtter eller mandler er andre alternativer. Mal nøttene på en foodprocessor til de blir fine. Det gjør ingen ting om det blir noen litt grovere biter, det smaker bare ekstra godt. Tegn opp ringer på bakepapir (4 stk) på ca. 15 cm og stryk ut marengsmassen. Selve bunnene kan du lage flere dager i forveg og pakke godt inn i plast. 

Kremen er vanlig pisket kremfløte som jeg har tilsatt vaniljesmak. Siden bunnene er så søte i seg selv har jeg ikke tilsatt annet enn to teskjeer ekte vaniljesukker og en halv spiseskje vanlig sukker i kremen. Det blir fort altfor søtt om kremen blir for søt, så ta heller for lite enn for mye. 

Nøttemarengs med krem og bringebær (til ca. 6 personer)
100 g eggehvite (ca. 3 stk)
100 g malte nøtter (hasselnøtt, pistasj, mandler etc)
2 dl sukker (180 g)
1 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra en kvart vaniljestang.

Les om marengs og pavlova her

3 dl kremfløte
2 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra en halv vaniljestang
1/2  ss sukker
ca. 200g bringebær
evt. bringebærsyltetøy

Lag gjerne hjemmelaget vaniljesaus av eggeplommene 

Lag først marengsbunnene:
Tegn opp ringer på 15 cm på en bakeplate – 4 stk. Pisk opp eggehvite (fri for rester av eggeplomme) i en gullende ren bolle. Tilsett sukkeret litt etter litt. Når massen er stiv og virker blank tilsettes malte/finhakkede nøtter. Rør inn og stryk ut marengsmassen i de fire ringene. 

Sett ovnen på 125 grader og stek i ca. en time på varmluft. Avkjøl.

Tilsett vanilje og litt sukker i kremfløten og pisk til slapp krem. SLAPP! Viktig. 

Legg bunn, syltetøy, krem og bær lagvis. På toppen stryker du på et lite lag med krem og dynger på med bær. 

Dette er en kake som må anrettes like før den skal spises (en time eller to går bra). Hvis ikke blir bunnene veldig bløte (av både krem, syltetøy og bær)

Bilde

Tegn sirkler på plata – ca. 15 cm – bruk en tallerken.
Bilde

…og fordel marengsen i ringene. Stryk ut med en slikkepott. 
Bilde

Legg lagvis: marengsbunn, syltetøy, krem og bær. Gjenta! TIl du kommer til toppen. Der legger du et lass med bringebær. Til slutt – et lite melisdryss. 
Bilde

2 Kommentarer
  • Eli
    Svar
    Skrevet på10:17, 10. mars 2018

    Hei, må jeg bruke varmluft for å steike denne dessertkaka/marengsen? Har ikke varmluftsovn. Vennlig hilsen Eli

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:14, 10. mars 2018

      Neida, deg går helt fint med vanlig over/undervarme.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits