Din handlekurv er nå tom!
Ostekake med appelsin
Mjuk og kremete ostekake med appelsinsmak
Har brukt fire plater gelatin i oppskriften, personlig liker jeg den ikke full så stiv og bruker 3. Da er den ikke så lett å håndtere, men gjør som du selv ønsker.
Det blir ganske mye gele til toppen av kaken og du skal ikke helle på alt. Det du ikke får brukt kan du helle i små glass eller i en form, så har du appelsingele til dessert i morgen. (Grunnen til at jeg lager såpass mye er fordi det er vanskelig å jobbe med små mengder.)
Bunn:
150 gram havrekjeks + 50 gram pepperkaker
80 g smør
Ostekrem:
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
3 dl creme fraiche (eller 3 dl kremfløte)
150 g sukker
3 eggeplommer
Frøene fra en halv vaniljestang
4 plater gelatin
1 dl presset appelsinsaft eller ferdig jus
finrevet skall av 1 hel appelsin
Gele:
125 g sukker
2,5 dl vann
2,5 dl god appelsinjus (jeg har brukt presset appelsinsaft fra 2-3 appelsiner)
saften av 1/2 sitron
5-6 plater gelatin
Oppskåret clementin eller appelsinfileter fra 2-3 appelsiner. Her kan du se hvordan du skjærer ut appelsinfileter
Slik gjør du:
1. Finknus kjeks og pepperkaker. Tilsett smeltet smør og klem smulene ut i en 22 cm form kledd med bakepapir. Sett kjølig
2. Legg gelatinplater i kaldt vann.
3. Visp sammen vanilje, revet skall av appelsin, kremost og creme fraiche.
4. I en annen bolle – visp eggedosis av sukker og eggeplommer.
5. Bland sammen kremostmasse og eggedosis.
6. Varm appelsinjusen og rør inn gelatin så det smelter (må være godt varmet så det ikke blir tråder).
7. Rør inn litt av kremen, før du blander alt sammen.
8. Hell massen i formen og sett kjølig 3-4 timer evt. til dagen etter.
Gelé
Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann og la de ligge der i minimum 5 minutter.
2. Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst.
3. Tilsett appelsinjusen i kjelen.
4. Klem vannet ut av gelatinen og rør det inn i blandingen.
5. Settes kjølig til det begynner å tykne. Helles over ostekaken med appelsinfileter eller clementinskiver. La stå og stivne ca. en halv time før den fjernes fra formen.
|
|
Kristin
Hvordan får du eggedosis av 3 eggeplommer og 150gr sukker? Jeg fikk bare en hard masse..
Konditor-Elin
Det kan komme av størrelsen på eggene. Tilsett bare en eggeplomme til om den er vanskelig å piske. Det beste er å bruke en håndmikser.
Elias Kval
Hva kostet dette tilsammen ca?
Elin Krem.no
Beklager, det vet jeg ikke.
Kamilla brattislava
Krise! Geleen stivna ikkje 😭 har heve oppi 4 plater til med gelatin men den vil fortsatt ikkje stivne. Why!??
Elin Krem.no
Si det? Antar den stivnet når den ble kald nok?
Nina k. Andreassen
Så helt fantastisk ut😍. Kan den fryses?
Elin Krem.no
Ja, det kan den