Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Ovnsbakte nektariner

Ovnsbakte nektariner

Bilde

Superenkel sommerdessert

Smakfulle nektariner med knasende god krønsj. Perfekt sommerdessert på en lat sommerdag. 
Jeg har et litt ambivalent forhold til nektariner. De er harde, smakløse og trenger en dag eller fem på å bli skikkeilg modne. Enten er de for harde, eller så blir de for bløte. Men – er det noe de passer til, så er det en skikkelig deilig sommerdessert. Mine nektariner var harde, selv etter en dag ute på benken. Måtte skjære løs steinene, men i ovnen skjer det noe magisk. Da frigjøres saft og smak. Plutselig smaker nektarinene som er tropisk sommerdag.

Krønsjen på toppen er laget med fingrene på ett minutt – ingen redskap behøves. Steketid avhenger av hvor moden frukten er. Mine nektariner var harde, de sto i ovnen nesten 40 minutter. Da var de møre. Modne, bløte nektariner trenger ikke like lang tid i ovnen og vil lettere koke i stykker (miste sin form). 

Du kan også bruke annen fast frukt, som fersken, plommer eller epler. 

Ovnsbakte nektariner
5 nektariner – deles i to – stein fjernes.

Krønsj
35 g smør 
1.5 ss sukker (gjerne brunt)
1.5 ss hvetemel
1.5 ss havregryn
35 g havrekjeks (ca. 5 stk – for eksempel Gjende)

Slik gjør du:
1. Smør en ildfast form med smør og sett de halve nektarinene i formen. 
2. Kna sammen krønsjen med fingrene. Den skal være litt grov.
3. Fordel krønsj på hver nektarin. 
4. Hell på litt vann i formen og sett i ovnen på 180 grader.
5. Stek i 30 -40 minutter midt i ovnen

Bilde

Legg halve nektariner i en smurt, ildfast form. Bruk fingrene til å blande sammen krønsjen. 
Bilde

Legg på krønsj på hver frukt og ha litt vann i formen før du setter i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter (avhenger av hvor moden frukten er).. 
Bilde

Spises lun med iskrem eller vaniljesaus
5 based on 1 reviews
3 Kommentarer
  • Therese
    Svar
    Skrevet på07:42, 18. juni 2022

    Hei!
    Etter en runde i stekeovnen smakte nektarinene som svisker…
    De eldste i forsamlingen likte desserten, da;)

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:26, 23. juni 2022

      Svisker? Den var ny. Har aldri opplevd at det har skjedd..

  • Mona Barosen
    Svar
    Skrevet på17:10, 22. mai 2023

    Disse smakte veldig godt og var enkle å lage. Takk for nok en god oppskrift!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...