Din handlekurv er nå tom!
Panna cotta med appelsingele
Frisk, kremet vinterdessert med appelsin og vanilje
Til denne desserten har jeg brukt små first price appelsiner. De er supergode og egner seg godt til å presse, og til å lage fine, passe store appelsinfileter.
Lag panna cottaen først, la den stivne litt før du legger på appelsinfileter og heller på (avkjølt) gele. Geleen må være avkjølt før den helles på, hvis ikke vil panna cottaen smelte. Jeg lagde begge bestanddeler samtidig og satte de i kjøleskapet. Rør i blandingene innimellom. Ventet lenge før jeg helte fløteblandingen i glass (så ikke alle vaniljekornene skulle falle til bunns). Da panna cottaen var begynt å stivne i glassene la jeg på appelsin og helte på gele.
Du kan gjerne lage panna cottaen først og legge på appelsingeleen dagen etter.
3 dl kremfløte (en kartong)
3 dl helmelk
1- 1.5 stk vaniljestang
90 g sukker
3-4 plater gelatin
Slik gjør du:
Legg først 4 blader gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestenger. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestengene og hell opp i porsjonsglass, eller i en form. For at vaniljefrøene ikke skal samle seg i en klump i bunnen av glassene venter du til blandingen er nesten kald før du heller i glassene og setter kjølig. Settes i kjøleskap.
Appelsingele
125 g sukker
2,5 dl vann
2,5 dl god appelsinjus (jeg har brukt presset appelsinsaft fra 2-3 appelsiner)
saften av 1/2 sitron
5-6 plater gelatin
Appelsinfileter fra 2-3 appelsiner. Her kan du se hvordan du skjærer ut appelsinfileter
Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann og la de ligge der i minimum 5 minutter.
2. Ha vann og sukker i en kjele og la det koke til alt sukkeret er oppløst.
3. Tilsett appelsinjusen i kjelen.
4. Klem vannet ut av gelatinen og rør det inn i blandingen.
5. Helles i en form og settes kjølig 2-3 timer.
|
|
|
|
Elisabeth
Dette er snædder! Appelsinsausen er ille god!
Sarah
Kan man varme opp panna cotta blandingen på nytt , etter at den har begynt å bli litt fast ? Mine har skilt seg ut i to lag, der kremen ligger øverst :(. Tenkte at jeg skulle varme den opp igjen slik at melken og kremfløten blander seg. Eventuelt om du har noen andre gode tips som gjør at panna cotta blandingen ikke skiller seg =) Takk for svar.
Konditor-Elin
Ja, du kan sikkert varme blandingen på nytt Sarah. Grunnen til at panna cottaen skiller seg er fordi melken er homogenisert, mens fløten ikke er det. Det betyr at fettkulene i fløten legger seg på toppen. Jeg har opplevd dette med karamellpudding en gang, men ikke med denne desserten. Et triks er å bruke en stavmikser når du blander melk og fløte sammen, et annet er å røre i blandingen til den begynner å stivne og så helle blandingen i prosjonsglass.
Anniken
Kjempegod oppskrift. Lagde panna cottaen dagen i forveien. Hvor kald kan den være før man heller den i porsjonsglassene slik at vaniljefrøene ikke faller til bunn ? , var redd den ville stivne pga gelantinen.
Smakte supert m appelsingele til, avkjølte geleen til 40* før jeg helte den over. Neste gang skal jeg prøve 2/3 appelsinsaft og 1/3 vann da min ble litt tam på smaken. Brukte ferskpresset cevita appelsiner
Konditor-Elin
Hei Anniken. Så lenge gelatinen smeltes i den varme væsken sier det liksom ikke «klakk» – så stivner gelatiene. Det går lang tid før den blir avkjølt. Jeg har ofte ventet til den har begynt å bli så tykk at det nærmer seg kremkonsistens. Veldig godt tips med å lage appelsinsaften mer konsentrert. Smaker så godt enn om appelsinsmaken er «vannete».
Nina Gjetanger Kvinge
Hei
Kan jeg lage den ferdig med gele dagen før ?
Elin Krem.no
Det går fint
Mette K
Kan jeg lage sukkerfritt? Hvordan?
Elin Krem.no
Det må du nesten spørre noen andre om. Jeg lager ikke sukkerfritt.
Åse Katla
Kan man bytte ut vann i geleen med appelsinjuice?
Ser noen nevnte den kunne bli tam i smaken.
Elin Krem.no
Den er ikke laget med vann, den er laget med appelsinsaft, so there you go 🙂
Hilde
Står jo vann i oppskriften
Gunn
Men hvorfor står det da vann i ingredienslisten til appelsingeleen, når du sier dem er laget kun med appelsinsaft?
Elin Krem.no
Godt spørsmål! Bruk gjerne bare appelsinsaft 🙂