Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Panna Cotta

Panna Cotta

Picture

Superenkel dessert til hverdag og fest!
Panna Cotta

5 dl kremfløte
5 dl helmelk
2 vaniljestenger
100 g sukker
5 plater gelatin

I denne oppskriften har jeg halvblandet fløte og melk. Min erfaring er at desserten blir bedre på smak, og ikke fullt så mektig som om den bare skulle vært laget med fløte.

Legg først 5 blader gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestengene. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestengene og hell opp i porsjonsglass, eller i en form. (Skal du lage i en form som skal hvelves anbefales å tilsette et par plater ekstra med gelatin). Settes i kjøleskap i minimum en time før de skal severes. Kan fint lages dagen i forveg.

Serveres med bærsaus, friske bær eller nyrørte jordbær. NYYYT! Godt nyttår alle kremvenner 🙂

Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Kristin
    Svar
    Skrevet på06:48, 23. oktober 2014

    Hei!
    Hvor mange porsjoner er denne oppskriften til? 🙂
    Mvh

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:06, 23. oktober 2014

      til ca. 6 personer

  • Jeanette Vik
    Svar
    Skrevet på20:14, 17. september 2021

    Hei! Kan man bare bruke melk, eller må man ha litt følte og?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:23, 20. september 2021

      Det blir veldig spe smak med bare melk. Konsistensen blir litt annerledes også.

  • Frid Gilde
    Svar
    Skrevet på17:38, 30. juni 2022

    Kan vaniljestang erstattes med ekte vaniljepulver?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:54, 1. juli 2022

      ja

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...