Panna Cotta

Panna Cotta

Picture

Superenkel dessert til hverdag og fest!
Panna Cotta

5 dl kremfløte
5 dl helmelk
2 vaniljestenger
100 g sukker
5 plater gelatin

I denne oppskriften har jeg halvblandet fløte og melk. Min erfaring er at desserten blir bedre på smak, og ikke fullt så mektig som om den bare skulle vært laget med fløte.

Legg først 5 blader gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestengene. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen. Fjern vaniljestengene og hell opp i porsjonsglass, eller i en form. (Skal du lage i en form som skal hvelves anbefales å tilsette et par plater ekstra med gelatin). Settes i kjøleskap i minimum en time før de skal severes. Kan fint lages dagen i forveg.

Serveres med bærsaus, friske bær eller nyrørte jordbær. NYYYT! Godt nyttår alle kremvenner 🙂

Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Kristin
    Svar
    Skrevet på06:48, 23. oktober 2014

    Hei!
    Hvor mange porsjoner er denne oppskriften til? 🙂
    Mvh

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:06, 23. oktober 2014

      til ca. 6 personer

  • Jeanette Vik
    Svar
    Skrevet på20:14, 17. september 2021

    Hei! Kan man bare bruke melk, eller må man ha litt følte og?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:23, 20. september 2021

      Det blir veldig spe smak med bare melk. Konsistensen blir litt annerledes også.

  • Frid Gilde
    Svar
    Skrevet på17:38, 30. juni 2022

    Kan vaniljestang erstattes med ekte vaniljepulver?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:54, 1. juli 2022

      ja

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Kanelsnurr XXL

Det er kanelbollens dag og mange av dere...

Smuldrepai med eple ..

Enklere dessert er det kanskje ikke mulig å...

DBS i langpanne

Den beste sjokoladekaka, også kalt DBS har i...

Hvetestang med eple

Eplene er modne og jeg fikk lyst på...

Pizzaruter (halvgrov..

Matpakkeruter er fortsatt svært populært, og her er...