Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Pariserloff

Reklame for Wilfa Probaker. Sommeren nærmer seg og jeg har laget avlang loff som kan passe både til reker, salater eller grillmat. Jeg kaller det pariserloff fremfor baguetter, for disse ble ikke knasende sprø, men har mer preg av loff. De ble selvfølgelig laget i den sterke maskinen min fra Wilfa: Probaker (timer).

Rabattkode Elin20
Nå kan du kjøpe både Wilfa Probaker (samme hvilken type) og Smooth mix håndmikser med rabatt. Gå inn på www.wilfa.com og bruk rabattkoden Elin20 for å få 20% rabatt. Rabatten varer til og med 28.6.25

Maskinen jeg bruker til å bake på kjøkkenet mitt heter ProBaker og er fra Wilfa.  Den kan elte, røre og piske. Jeg er Wilfa-ambassadør og er stolt over å ha vært med å utvikle denne maskinen, som jeg har brukt i over fem år.

Har to maskiner, både den uten og den med timer. Denne ble laget i maskinen med timer – perfekt for å følge med på hvor lenge deigen har eltet. Her får du litt detaljer om maskinen med timer:

Timerfunksjon
Innebygd stoppeklokke og nedtelling.

Dobbeltvirkende eltesystem
Med sitt dobbeltvirkende eltesystem, hvor både bollen og kroken roterer samtidig, får du det beste elteresultatet og med lett tilgang til bollen for å tilsette ingredienser.

Kapasitet
Den store bollen på 7 liter har kapasitet på opptil 5 kg deig. Du kan like enkelt lage store porsjoner som små.

Hastighetsinnstillinger
Med 20 hastighetsinnstillinger har du alltid kontroll over bakingen og kan finne den beste hastigheten for oppskriften din.

10 års motorgaranti

Unik eltekrok
Den unike eltekroken er optimalisert for å utvikle gluten i deigen effektivt, og den har minimal avstand til bollen for å sikre at du får alle ingrediensene eltet uten at deigen klatrer på kroken.

Unike doble visper
De unike doble vispene sørger for at du får lett og luftig krem, marengs og andre lettere ingredienser du vil lage. Probaker Timer kommer også med sprutdeksel, samt en smart beskytter for søl når man visper sammen ingredienser.

Flexivisp
Vår Flexivisp har avtakbare silikonkanter for å skrape alle ingrediensene langs kanten og blande kaker og annen røre.

Stødig
Med de tunge komponentene plassert lavt i enheten, har vi klart å få Probaker Timer til å stå helt stille selv under maksimal kapasitet.

Probaker Timer er virkelig den beste bakemaskinen for bakeentusiasten. Den er ikke for alle – den er for deg!

Det som følger med kjøkkenmaskinen:

  • Bolle på 7 liter
  • Eltekrok
  • Flexsivisp
  • Doble visper
  • Deigskraper
  • Sprutdeksel
  • Oppskriftshefte

Bruk rabattkode Elin20 på wilfa.com og få 20% rabatt

Smooth mix håndmikser til 20% rabatt med rabattkode. Elin20 ved bestilling på Wilfa.com

 

Pariserloff (3 stk)
500 g mel (jeg brukte tipo 00)
4 dl vann
12-15 g salt
20 g blå fersk gjær

Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter. Jeg pleier å elte på hastighet 50-60.
2. Tilsett salt. Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten til maks slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene. Ta gjerne glutentesten ved å dra deigen mellom frngrene. Får du en hinne du nesten kan se gjennom er deigen ferdig. Er den «kort» og revner, elt litt til. Pass på at deigen ikke blir for varm. Den skal ideelt sett ha en temperatur på 24-26 grader.
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken.
4. Del deigen i tre like store deler. Slå opp loffen som vist på bildene under. Legg på brett med bakepapir.
5. Etterhev i ca. 45 – 60minutter. Sett ovnen på 250 grader. Sett inn en liten langpannei bunnen av ovnen.
6. Pensle/ spray med vann under etterhevingen.
7. Bruk en sylskarp kniv eller et barberblad og lag 5 dypt snitt i hver loff.
​8. Sett loffen på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann inn i langpanna (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 225 grader varmluft/ 230 grader over/undervarme (bruk gjerne varmluft).
9. Stek loffen i ca. 15-20  minutter.

 

Start med å elte mel, vann og gjær. Tilsett saltet etter å ha eltet en stund.

Ta gjerne glutentesten for å sjekke om deigen er ferdig eltet.

Etter at deigen har hvilt en time, del den i tre like store deler.

Form deigen til store boller.

Klapp deigbollen utover til en flat kake. Klem den sammen ved å starte overst, så klemme den nedover, akkurat som du skulle rullet en rullekake.

På denne måten. Dette gjøres for at loffen skal få en fin fasong.

Sett på et brett med bakepapir (jeg har teflonbelagte brett). Pass på å få skjøten under.

Deigen holdes fuktig under etterheving. Bruk pensel eller spray for å påføre vann.

Rett før steking, kutt noen dype snitt i loffene.

Ferdig! Loffene kan gjerne fryses og brøsjes oppi ovnen. Ta rett fra fryser og legg i en ovn på ca. 120 grader i noen minutter. Tin på benken om den fortsatt er frossen inni før du skjærer den opp.

 


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Pariserloff

Reklame for Wilfa Probaker. Sommeren nærmer seg og...

Lemon bars (sitronru..

Lemon bars (eller sitronruter på norsk)- en godsak...

Red velvet i stor la..

Jeg har laget en stooor, FANTASTISK god red...

Pavlova trinn-for-tr..

Jeg har her laget Pavlova på en NY...

Maiboller 2025

  Det er snart mai og tradisjonen tro...