Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Pepperkaker med farget glass

Pepperkaker med farget glass

Pepperkakebaking er obligatorisk for mange før jul, og i år har jeg lekt meg med kjærlighet på pinne i fine farger. Her er et inspirasjonsinnlegg til deg som vil prøve å bake pepperkaker med farget glass.

Dette er litt pirk, men det ble jo bra! Først må du slå kjærligheten av pinnene, så puttes bitene av farget sukker i en foodprocessor. Jeg brukte den som følger med stavmikseren min. Bruker du sukkertøy er det bare å putte det rett i en foodprocessor og kjøre det til sukkerstøv. Hell sukkerstøvet i en pose og klipp et lite hull. Så er det bare å la fantasien finne ut hva du skal lage i «farget glass».

Oppskrift og fremgangsmåte på pepperkakedeig finner du her. På samme innlegg finner du også oppskrift på eggehviteglasur. Har du lyst til å lage et kremmerhus i matpapir, se her.

Husk at jo lenger du steker, jo mørkere blir «glasset». Det er en stor sjanse for at det mister fargen hvis du steker bare litt for lenge. Hold derfor temperaturen godt under 200 grader.

Har prøvd å lage en mal på vinduet jeg har brukt. Last det ned her:

Kjærligheter ble kjøpt på Coop og hos Normal
Jeg sorterte de etter farge…
…og la de i en pose: Ett slag på hver kjærlighet, og pinnene løsnet. Så puttet jeg det i foodprocessoren som du ser såvidt i bildekanten (den hører til stavmikseren min)
Kjevle pepperkakedeigen direkte på stekeunderlaget.
Stikk ut rundinger eller skjær ut firkanter. Her har jeg brukt en rund tyll.
Fjern overflødig deig.
Hell sukkerstøvet i en brødpose og klipp hull. Ha i farger som du vil.
Dunk plata litt mot underlaget og bruk en pensel for å fjerne overflødig sukkerpulver. Stek på 175 grader over/ undervarme
Blir det litt hull, er det fullt mulig å etterfylle sukkerpulver etter hvert under steking. Så er det bare å dekorere med eggehviteglasur.
Stekte to rundinger som har samme diameter som vinduene. Fest med eggehviteglasur.
La stå og tørke og legg på litt ekstra med glasur når det har tørket.
Lagde noen du kan henge opp også..
Fint og dekorativt både på juletreet og i vinduet.
De små trærne ble til lykter, og en skog..(som jeg ikke tok bilde av fordi den var så vanskelig å lage, haha)

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...