Pestofylt småloff

Pestofylt småloff

Picture

Perfekt til salater, supper eller til bruschetta

Har fått litt dilla på disse nye småformene mine. Fersk mini-loff med pesto er veldig dekorativt og ikke minst – knallgodt!
Loff
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
25 gram gjær
2 ts salt
2 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i. 
2. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Smør på pesto og følg instruksjonene på bildene under.  Jeg fikk fire mini-brød (ca. 9 cm x 15.5 cm) og et lite flettebrød som jeg stekte i en 1 liters form. 
6. Heves i ca. en halv time til tre kvarter før den stekes på 200 grader i 35-40 minutter. Pensles med egg utblandet med litt vann. 

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Picture

Picture

Picture

Picture

8 Kommentarer
  • SOLVEIG
    Svar
    Skrevet på10:40, 6. august 2014

    Hei,
    Jeg lurer hvor stor di mini brødformene dine er ?
    Bredde ,Lengde ,Høyde i cm.
    Fant noen som lignet på nette og lurer på å kjøpe dem.
    Derfor hadde det vert fint om du ville skervet målene på dine.
    Hilsen Solveig

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:45, 6. august 2014

      Hei Solveig, jeg har nå lagt inn målene i teksten over, men de er altså ca. 15.5 x 9 cm og 5 cm dype.

  • Alexandra
    Svar
    Skrevet på02:19, 30. august 2014

    Hei
    lurer på om jeg kan bruke disse målene til å lage små fletteloff med pesto, går det ann?
    De ser bare helt fantastisk ut 🙂

    • alexandra
      Svar
      Skrevet på02:23, 30. august 2014

      Glemte å si at jeg har ikke de brødformene, så derfor lurte jeg på om det gikk å bare lage de som fletteloff ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:25, 31. august 2014

      Ja, du kan lage fletteloff uten å ha formene 🙂

  • alexandra
    Svar
    Skrevet på02:21, 30. august 2014

    Glemte å si at jeg har ikke de formene, det var derfor jeg lurte på om jeg kunne bare lage fletteloff ?

  • Lise
    Svar
    Skrevet på06:52, 17. juni 2015

    Holder disse seg godt? Jeg kunne tenkt meg å ha dem med på sommerlunsjen på jobb, men da må jeg bake dem dagen før.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:33, 17. juni 2015

      De smaker aller best nystekt, men det du kan gjøre er å steke dem, avkjøle og legge i fryseren. Ta opp samme dag som de skal brukes 🙂 Eller du kan heve i formene over natten i kjøleskap (reduser gjærmengde til det halve) og steke før du går på jobb. De trenger en halv time på benken før de går i ovnen.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits