Pestofylt småloff

Pestofylt småloff

Picture

Perfekt til salater, supper eller til bruschetta

Har fått litt dilla på disse nye småformene mine. Fersk mini-loff med pesto er veldig dekorativt og ikke minst – knallgodt!
Loff
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
25 gram gjær
2 ts salt
2 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i. 
2. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Smør på pesto og følg instruksjonene på bildene under.  Jeg fikk fire mini-brød (ca. 9 cm x 15.5 cm) og et lite flettebrød som jeg stekte i en 1 liters form. 
6. Heves i ca. en halv time til tre kvarter før den stekes på 200 grader i 35-40 minutter. Pensles med egg utblandet med litt vann. 

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Picture

Picture

Picture

Picture

8 Kommentarer
  • SOLVEIG
    Svar
    Skrevet på10:40, 6. august 2014

    Hei,
    Jeg lurer hvor stor di mini brødformene dine er ?
    Bredde ,Lengde ,Høyde i cm.
    Fant noen som lignet på nette og lurer på å kjøpe dem.
    Derfor hadde det vert fint om du ville skervet målene på dine.
    Hilsen Solveig

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:45, 6. august 2014

      Hei Solveig, jeg har nå lagt inn målene i teksten over, men de er altså ca. 15.5 x 9 cm og 5 cm dype.

  • Alexandra
    Svar
    Skrevet på02:19, 30. august 2014

    Hei
    lurer på om jeg kan bruke disse målene til å lage små fletteloff med pesto, går det ann?
    De ser bare helt fantastisk ut 🙂

    • alexandra
      Svar
      Skrevet på02:23, 30. august 2014

      Glemte å si at jeg har ikke de brødformene, så derfor lurte jeg på om det gikk å bare lage de som fletteloff ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:25, 31. august 2014

      Ja, du kan lage fletteloff uten å ha formene 🙂

  • alexandra
    Svar
    Skrevet på02:21, 30. august 2014

    Glemte å si at jeg har ikke de formene, det var derfor jeg lurte på om jeg kunne bare lage fletteloff ?

  • Lise
    Svar
    Skrevet på06:52, 17. juni 2015

    Holder disse seg godt? Jeg kunne tenkt meg å ha dem med på sommerlunsjen på jobb, men da må jeg bake dem dagen før.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:33, 17. juni 2015

      De smaker aller best nystekt, men det du kan gjøre er å steke dem, avkjøle og legge i fryseren. Ta opp samme dag som de skal brukes 🙂 Eller du kan heve i formene over natten i kjøleskap (reduser gjærmengde til det halve) og steke før du går på jobb. De trenger en halv time på benken før de går i ovnen.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins bordstabelbakk..

Bordstabelbakkels er en mørdeigskake med en sprø mandeltopping....

Fudgy brownie

Reklame. Denne høsten har jeg laget noen filmer...

Fattigmann

Åh, dette smaker av barndommens jul, utbrøt søstra...

Havreflarn

Enkle småkaker som alle liker! Jeg har hatt...

Krem-kalender for 20..

I fjor var første gang jeg lagde kalender,...