Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 49,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Prinsesstårta

 

Prisnesstårta trender i USA, og dere har bedt meg om å bake min variant. Når noen spør meg om å bake bløtkake er jeg sjelden vanskelig å be!

Dette er nemlig en svensk bløtkake-klassiker, lett å lage og lett og like. Jeg lagde et sukkerbrød med 4 egg, som passer fint i en springform som er ca. 22 cm i diameter. Både sukkerbrødet og vaniljekremen lagde jeg en dag i forveg, sånn at det bare var å piske krem, legge sammen kaken og trekke den med marsipan.

Vil du lage en fin rose på toppen? Du finner fremgangsmåte her.

Prinsesstårta til ca. 6-8 personer
Sukkerbrød ca. 22 cm
4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til lys og luftig eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Vend inn med en slikkepott.
2. Ha sukkerbrødmassen over i en springform ca.  22 cm.
3. Settes rett i en forvarmet ovn – 180 grader over/undervarme og 175 grader varmluft.  Stekes  i ca. 25-35 minutter (det går raskest med varmluft)
4. Avkjøl opp ned på en rist. Ta ut av formen etter avkjøling, pakk inn i plast og la ligge på benken til dagen etter.

Vaniljekrem
1.5 dl helmelk
1 dl fløte
50 g sukker
15 g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker/vaniljepasta)
2 stk eggeplommer

Slik gjør du:
Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles i kjøleskap.

Til resten av kaken:
4 dl kremfløte tilsatt 3-4 ss sukker
400 g overtrekksmarsipan (den med ca. 20 % mandler)
Bringebærsyltetøy
Rød konditorfarge
Grønn konditorfarge

Slik lager du prinsesstårta:
1. Del sukkerbrødet i tre. Legg den ene delen på fatet du skal servere kaka på. Stryk på godt med syltetøy, legg på neste del av bunn.
2. Rør opp all vaniljekremen (300- 400 g), stryk den på bunnen. Legg på siste delen av bunnen.
3. Pisk 4 dl kremfløte ganske fast, husk å tilsette sukker.
4. Stryk den opp, så kaka får en kuppelform. Sett i kjøleskap.
5. Ta av en liten bit av marsipanen og farg rød/rosa. Farg resten grønn. Bruk godt med melis om du trenger.
6. Kjevle ut marsipanen så den blir ca. 1.5 mm tykk. Legg på kaka, jeg brukte hendene og løftet den over.
7. For å unngå folder på kanten: Dra i marsipanen samtidig som du klemmer den inntil kaka. Skjær av overflødig marsipan. Sett kaka kjølig.
8. Lag marsipanrose.
9. Dryss på melis på kaka og sett på marsipanrosen. Server!

Lag et sukkerbrød i en form på ca. 22 cm

Stek på 175/ 180 grader i 25-35 min

Lag en halv porsjon vaniljekrem. Settes i kjøleskapet.

Sukkerbrødet kan du pakke inn og la stå på benken til dagen etter om du vil

Del sukkerbrødet i tre, legg sammen med syltetøy. Pisk 4 dl kremfløte med sukker

Rør opp vaniljekremen og stryk den på. Legg på den siste delen av bunnen.

Stryk opp kaka med kremfløte, sånn at det ser ut som en kuppel

Sånn..

Sett kaka kjølig mens du farger marsipan. Ta av en liten bit som farges rød eller rosa

Jeg bruker pastafarger – ikke vanlige konditorfarger du får kjøpt i dagligvare..

Bruk godt med melis over og under og kjevle marsipanen så den er omtrent dobbelt så stor som kaka

Legg den over kaka, klem godt rundt og skjær av overflødig marsipan

Lag marsipanrose, jeg har link til hvordan du gjør det litt lenger opp i teksten

Lag evt en snurret lisse rundt kaka

Oppbevar kaka kjølig til den skal serveres

 

Svenskenes virale prinsessetårta, der altså. Sååå god!

 


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Prinsesstårta

  Prisnesstårta trender i USA, og dere har...

Spøkelser (kakemenn..

  Spiselige spøkelser til Halloween! Liker du kakemenn?...

Vaniljeboller

Søte, mjuke boller med hint av vaniljesmak. Høres...

Pumpkin spice cake

Høsten byr på saftige krydderkaker, og dette er...

Mammas eplekake

Det er endelig eplesesong, og alt dere vil...