Din handlekurv er tom.
Prinsesstårta
Prisnesstårta trender i USA, og dere har bedt meg om å bake min variant. Når noen spør meg om å bake bløtkake er jeg sjelden vanskelig å be!
Dette er nemlig en svensk bløtkake-klassiker, lett å lage og lett og like. Jeg lagde et sukkerbrød med 4 egg, som passer fint i en springform som er ca. 22 cm i diameter. Både sukkerbrødet og vaniljekremen lagde jeg en dag i forveg, sånn at det bare var å piske krem, legge sammen kaken og trekke den med marsipan.
Vil du lage en fin rose på toppen? Du finner fremgangsmåte her.
Prinsesstårta til ca. 6-8 personer
Sukkerbrød ca. 22 cm
4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til lys og luftig eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Vend inn med en slikkepott.
2. Ha sukkerbrødmassen over i en springform ca. 22 cm.
3. Settes rett i en forvarmet ovn – 180 grader over/undervarme og 175 grader varmluft. Stekes i ca. 25-35 minutter (det går raskest med varmluft)
4. Avkjøl opp ned på en rist. Ta ut av formen etter avkjøling, pakk inn i plast og la ligge på benken til dagen etter.
Vaniljekrem
1.5 dl helmelk
1 dl fløte
50 g sukker
15 g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker/vaniljepasta)
2 stk eggeplommer
Slik gjør du:
Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles i kjøleskap.
Til resten av kaken:
4 dl kremfløte tilsatt 3-4 ss sukker
400 g overtrekksmarsipan (den med ca. 20 % mandler)
Bringebærsyltetøy
Rød konditorfarge
Grønn konditorfarge
Slik lager du prinsesstårta:
1. Del sukkerbrødet i tre. Legg den ene delen på fatet du skal servere kaka på. Stryk på godt med syltetøy, legg på neste del av bunn.
2. Rør opp all vaniljekremen (300- 400 g), stryk den på bunnen. Legg på siste delen av bunnen.
3. Pisk 4 dl kremfløte ganske fast, husk å tilsette sukker.
4. Stryk den opp, så kaka får en kuppelform. Sett i kjøleskap.
5. Ta av en liten bit av marsipanen og farg rød/rosa. Farg resten grønn. Bruk godt med melis om du trenger.
6. Kjevle ut marsipanen så den blir ca. 1.5 mm tykk. Legg på kaka, jeg brukte hendene og løftet den over.
7. For å unngå folder på kanten: Dra i marsipanen samtidig som du klemmer den inntil kaka. Skjær av overflødig marsipan. Sett kaka kjølig.
8. Lag marsipanrose.
9. Dryss på melis på kaka og sett på marsipanrosen. Server!






















