Pumpkin pie

Pumpkin pie

Picture

En mild og god dessertpai, høstkrydret med kanel og muskat

Det er første gang jeg lager en pai med gresskar og valget falt derfor på en populær britisk oppskrift fra BBC Good Food. Den er mild på smak og inneholder typiske høst-krydder som kanel og muskat. Laget for VGs matsatsing godt.no

Liker du litt mer utpreget kryddersmak kan du gjerne tilsette enda mer kanel og gjerne en teskje ingefær. For en karamellaktig smak, erstatt halvparten av sukkeret med brunt sukker.

Paiformen jeg har brukt er 24 cm, bruk gjerne en med løs bunn. Når jeg forsteker et paiskall bruker jeg ukokte erter, men bruk gjerne keramiske kuler, ukokt ris eller mynter. Krøll bakepapiret godt og lenge før du til slutt bretter det ut og legger det i formen. Da unngår du stivt papir som skjærer i deigen.

Gresskarpaien smaker godt litt lun, men kan også spises kald. Før servering kan paien pyntes med et lite kaneldryss og en dott lettpisket krem. 

Mørdeig:
100g Melis  
200g Margarin/ Smør 
300g Hvetemel
1 Egg 
2 ss Kaldt vann

Fyll:
750 g gresskar i biter (ukokt)
120 g sukker
½ ts salt
½ ts revet muskattnøtt
1 ½ ts kanel
2 egg
175 ml melk
25 g smør

Slik gjør du:
1. Lag mørdeig. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye). La deigen hvile i kjøleskap en time før du bruker den.

2. Skrell gresskar og skrap ut kjernen. Del opp i grove biter og ha i en kjele med vann. Kok ca. 15 minutter til bitene er møre. Hell av vannet og avkjøl. 

3. Kjevle ut mørdeig (ca. 2-3 mm tykk) og kle en paiform ca. 24 cm. Legg i et bakepapir og fyll opp med ukokte erter (du kan også bruke ris eller mynter).

4. Stek paiskallet ca. 15 minutter på 180 grader. Fjern ertene, fortsett å steke skallet ca. 10 minutter til. Ta ut av ovnen og avkjøl litt før fyllet helles i.

5. Visp sammen egg, melk, smeltet smør, salt og krydder. Hell av vann som måtte samle seg i bunn av bollen på de avkjølte bitene av gresskar før du moser dem med en stavmikser (eller presser bitene gjennom en sikt)

6. Bland gresskarpure med eggestand, rør godt sammen og hell over i paiskallet.

7. Stek på ca. 190 grader i 30-40 minutter.

8. Avkjøl.(Oppbevares i kjøleskap)

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...