Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Red velvet i stor langpanne

Red velvet i stor langpanne

Jeg har laget en stooor, FANTASTISK god red velvet-kake til maifeiringen, som du bare kan røre sammen (også uten maskin).

Dette blir en stor kake, bare så du er forberedt! Den kan gjerne halvere oppskriften og lage den i en 25-26 cm springform halver også mengde krem). Kaka er enkel å lage, for det handler kun om å røre det tørre sammen med det våte.

Vei opp det tørre i en bolle, inkludert sukker, og rør godt sammen. Tilsett det våte. Bland først inn litt av væsken og rør ut klumper, før resten tilsettes. Det er imidlertid veldig viktig å ikke røre for mye. Vi skal ikke aktivere noe gluten i melet, da blir kaka fort som å spise en sprettball.

Red velvet i stor langpanne (ca. 40 cm x 47 cm)
600 g hvetemel
4 ss kakao
1 ts salt
2 ts natron
6 ts vaniljesukker
650 g sukker
5 dl yoghurt (nøytral eller vanilje) eller rømme eller skummet kulturmelk.
6 egg
2 dl nøytral olje
230 g smør /margarin
2 ss eddik (7%)
2-3 ts konsentrert rød farge (pastafarge)

Ostekrem:
400 g kremost (nøytral)
200 g mykt smør
300 g melis
saften av en halv sitron

Slik gjør du:
1. Start med å veie opp mel, natron, vaniljesukker, salt og kakao.
2. I en annen bolle, rør sammen egg, olje, yoghurt, smeltet smør/margarin, eddik og rød farge.
3. Bland de tørre med det våte, bland inn først litt av det våte og rør ut klumper før resten tilsettes.
4. Hell i en stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) med bakepapir i bunnen.
5. Stek midt i ovnen på 170 grader, varmluft, 175 grader over/undervarme  i ca. 30 minutter (35-40 minutter over/undervarme). Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen, stek lenger.
6. La stå litt før kaken dras over på rist.
7. Lag kremen ved å piske mykt smør og melis til det er lyst. Tilsett romtemperert kremost og sitronsaft.
8. Smør glasuren utover (det blir rikelig) eller ha kremen i en sprøytepose med en tyll. Jeg brukte en som heter Wilton 4d og sprøytet en rose på hvert kakestykke.
9. Pynt med blåbær og/ eller flagg.

 

Vei opp alt det tørre og rør godt sammen

Tilsett de våte ingrediensene, pass på å røre ut klumpene. Ikke visp massen for mye.

Jeg rørte ut farge og eddik sammen og tilsatte til slutt.

Helles ut i en stor langpanne, bruk gjerne dobbelt ark med bakepapir i bunnen

Smør ut røra sånn at den går helt ut i kantene

Etter 30 minutter var den ferdig stekt

Bruk romtempererte ingredienser for å lage glasur, og start med å piske smør og melis til det er lyst. Tilsett kremost og sitronsaft og pisk til du har en glatt fin masse

Del evt opp kaka i biter og sprøyt på ostekremen. Her har jeg brukt en tyll som heter Wilton 4d

Pynt med blåbær..

For å vise har jeg også smurt ostekremen på kaka uten å dele den opp

Pyntet opp litt ekstra med flagg på

Kaka er saftig og svært holdbar. Oppbevares kjølig frem til servering (kan også fryses, men uten bær)

 

 

 

 


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Red velvet i stor la..

Jeg har laget en stooor, FANTASTISK god red...

Pavlova trinn-for-tr..

Jeg har her laget Pavlova på en NY...

Maiboller 2025

  Det er snart mai og tradisjonen tro...

Påskerundstykker

Det er snart påske, og jeg ville bare...

Påske-mess

Lys på en enkel påskedessert? Her får du...