Din handlekurv er tom.

Red velvet i stor langpanne
Jeg har laget en stooor, FANTASTISK god red velvet-kake til maifeiringen, som du bare kan røre sammen (også uten maskin).
Dette blir en stor kake, bare så du er forberedt! Den kan gjerne halvere oppskriften og lage den i en 25-26 cm springform halver også mengde krem). Kaka er enkel å lage, for det handler kun om å røre det tørre sammen med det våte.
Vei opp det tørre i en bolle, inkludert sukker, og rør godt sammen. Tilsett det våte. Bland først inn litt av væsken og rør ut klumper, før resten tilsettes. Det er imidlertid veldig viktig å ikke røre for mye. Vi skal ikke aktivere noe gluten i melet, da blir kaka fort som å spise en sprettball.
Red velvet i stor langpanne (ca. 40 cm x 47 cm)
600 g hvetemel
4 ss kakao
1 ts salt
2 ts natron
6 ts vaniljesukker
650 g sukker
5 dl yoghurt (nøytral eller vanilje) eller rømme eller skummet kulturmelk.
6 egg
2 dl nøytral olje
230 g smør /margarin
2 ss eddik (7%)
2-3 ts konsentrert rød farge (pastafarge)
Ostekrem:
400 g kremost (nøytral)
200 g mykt smør
300 g melis
saften av en halv sitron
Slik gjør du:
1. Start med å veie opp mel, natron, vaniljesukker, salt og kakao.
2. I en annen bolle, rør sammen egg, olje, yoghurt, smeltet smør/margarin, eddik og rød farge.
3. Bland de tørre med det våte, bland inn først litt av det våte og rør ut klumper før resten tilsettes.
4. Hell i en stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) med bakepapir i bunnen.
5. Stek midt i ovnen på 170 grader, varmluft, 175 grader over/undervarme i ca. 30 minutter (35-40 minutter over/undervarme). Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen, stek lenger.
6. La stå litt før kaken dras over på rist.
7. Lag kremen ved å piske mykt smør og melis til det er lyst. Tilsett romtemperert kremost og sitronsaft.
8. Smør glasuren utover (det blir rikelig) eller ha kremen i en sprøytepose med en tyll. Jeg brukte en som heter Wilton 4d og sprøytet en rose på hvert kakestykke.
9. Pynt med blåbær og/ eller flagg.
Vei opp alt det tørre og rør godt sammen

Bruk romtempererte ingredienser for å lage glasur, og start med å piske smør og melis til det er lyst. Tilsett kremost og sitronsaft og pisk til du har en glatt fin masse

Kaka er saftig og svært holdbar. Oppbevares kjølig frem til servering (kan også fryses, men uten bær)