Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Rullekake fylt med krem

Rullekake fylt med krem

Picture

Kake til far?

Rullekake med krem er både rask og enkel å lage. Kommer det gjester om en liten halv time rekker du å lage denne først!
Noen frykter det å rulle sammen en kake med krem. Alternativt kan du skjære den ferdige bunnen i tre like store deler og legge de sammen til en avlang bløtkake med to lag krem, slik som jeg gjorde i fjor. Det er ingen sak å lage denne kakebunnen. For best resultat, bruk rom-tempererte egg og vend inn hvetemelet i eggedosisen uten bruk av mikser. Kremen smaker aller best når den er litt bløt, derfor pleier jeg å si at kremen skal piskes «slapp». Pisker du kremfløten for mye kan det fort bli smør. Jeg bruker et hjemmelaget bringebærsyltetøy, men her er det fritt frem å velge det syltetøyet du liker best.

Rullekakebunn

3 egg
75 g sukker
75 g mel
3/4 ts bakepulver

3 dl kremfløte
2 ss sukker
6 ss bringebærsyltetøy

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut i en langpanne kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på 210 grader i 5-7 minutter.
5. Avkjøl bunnen litt før du snur den og drar av papiret. Bunnen legges tilbake på bakepapiret.
6. Pisk 3 dl kremfløte tilsatt 2 ss sukker.
7. Stryk på syltetøyet.
8. Ha på et tynt lag pisket kremfløte.
9. Rull kaken sammen og legg den over på et fat.
10. Stryk på resten av den piskede kremfløten utenpå kaken og pynt med revet sjokolade og friske bær.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Ingrid Kristiansen
    Svar
    Skrevet på03:51, 8. november 2013

    Så bra. Dette klarte jeg greit. Takk for inspirerende bilder av prosessen. God dag videre 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på04:21, 8. november 2013

    Sånne kommentarer gjør meg GLAD 🙂 God helg Ingrid 🙂

  • Susan
    Svar
    Skrevet på12:42, 30. juli 2014

    Takk for inspirerende bilder! Dette klarte jeg, men kaken lukta egg? Den var god men jeg ble kvalm av lukta.. Jeg brukte 75 g mel

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:21, 30. juli 2014

      Tja, det er kanskje ikke så rart det luktet egg, ettersom den er laget stort sett av…egg. Jeg kan ikke fordra eggedosis selv, men etter at den er stekt var det vel ikke så ille?

    • serife
      Svar
      Skrevet på22:33, 14. april 2020

      Prøv å tilsette ekte vaniljefrø 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...