Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Julebrød

Picture

Julekake laget i liten brødform

Kom over noen små brødformer og falt pladask. Har gått og tenkt på at jeg skal lage noen litt mindre julekaker i form, og formene jeg fant hadde perfekt størrelse. Disse brødene kan du bake nå og legge i fryseren, så er du sikret julekake-kos til advent. Et annet godt tips er å gi bort nystekte julebrød i gave. 
Det er så godt med julekake! I dag ble det flere skiver med litt ekstra godt smør på. Snakk om å skjemme seg selv bort på en helt vanlig tirsdag. Til disse nydelige julebrødene har jeg brukt oppskriften min til julekake

Julebrød (2 stk)

Melk 4 dl 
Smør 100g
Sukker 150g 
Egg 1 
Gjær 50g 
Kardemomme 2 ts 
Hvetemel ca. 750 g 
Rosiner 
Sukat 

2 stk former (21 cm x 12 cm)

Slik gjør du: 
1. Smelt smøret i melken, pass på at det ikke blir for varmt (maks romtemperatur). 
2. Rør ut gjær i væsken. 
3. Bland alle ingrediensene i en bakemaskin / kna deigen til en smidig deig. 
4. La deigen heve til dobbel størrelse. 
5. Kna deigen godt sammen og del den opp i fire like store emner. 
6. Rull emnene trill runde og legg to i hver form. 
7. Settes til heving minimum 30 minutter. Snitt med en sylskarp kniv.
8. Pensles med egg tilsatt 2 ss vann. (For å få en ekstra skinnende flate pensler du brødene 10 minutter før de skal ut av ovnen. 

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Ovnstemperatur: 175 grader 
Steketid: ca. 40 minutter.

Picture

Picture

Picture

Syntes kanskje ikke så godt på bildet, men jeg har rikelig med både sukat og rosiner i kaka. Så får heller ungene plukke ut de grønne firkantene :) 
Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Leena
    Svar
    Skrevet på11:27, 25. desember 2013

    Laget både julekake og julebrød av denne oppskriften, tusen takk for deling!
    Meget vellykket =)

  • Skrevet på06:09, 18. februar 2014

    Hei!
    Jeg lurer på hvor du fant de små brødformene ?
    Elise

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:20, 18. februar 2014

      Hei Elise, disse fant jeg i en hylle før jul hos Europris.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...