Rundstykker med potet

Rundstykker med potet

Har du kokte poteter til overs fra middagen? Bruk dem i deigen! Hvor mange poteter du vil tilsette er opp til deg, jo flere, jo bløtere deig, men poenget er at de kan reddes fra den grønne påsan. Poteter i baksten gir nemlig supersaftig og mjuk bakst.

Hvis du mener å ha sett dette før, så stemmer det, jeg bakte rundstykker med søtpotet for mange år siden, men da putta jeg en halv kilo poteter i deigen. Det gjorde den umulig å forme. Deigen ble fordelt i smurte muffinsformer. Kjempegode altså, men i dag ville jeg bruke de potetene jeg hadde (ca. 200 gram) og vise at du kan bruke de potetene du måtte ha. Klissete deig eller ei – sluttresultatet blir uansett veldig godt.

Hvis jeg skal komme med en ting jeg ville gjort annerledes, så er det å ha i mer salt. Jeg syntes det smaker veldig lite av disse rundstykkene. Men, jeg får stort sett alltid kritikk for å ha i for mye salt, derfor lot jeg 2 ts stå. Vil du det skal smake mer, tilsett det dobbelte.

Potetrundstykker (24 små)
ca. 200 g kokte poteter (ca. 2-3 mellomstore poteter)
3 ½ dl vann
20 g fersk blå gjær
500 g mel
2 ts salt
2 ss sukker

Slik gjør du:
1. Skrell kalde poteter og knus dem med en gaffel.
3. Vei opp de andre ingrediensene i bakebollen, tilsett de moste potetene.
4. Elt deigen godt, minimum 10 minutter, ta gjerne glutentesten og la deigen hvile en times tid. Dekk til bollen.
5. Del deigen i 24 biter (ca. 40-45 gram) og rull til boller. Plasser i en form med bakepapir 30 x 40 cm.
6. La heve ca. 45 minutter. Pensle med vann og dryss på litt valmuefrø om du vil.
7. Sett i ovnen på 280 grader, sett formen i ovnen og skru ned til 240 grader. Bruk over/undervame eller varmluft, hva som funker best for din ovn. Med varmluft går det fortere. Jeg kastet litt vann nederst i ovnen (i en liten form jeg hadde plassert der). Dampen gjør at varmen trekker raskere inn i bakverket og forhindrer at det sprekker.
8. Stek i ca. 8-12 minutter.
7. Dra hele bakepapiret ut av formen og over på rist etter at de er ferdig stekt. Avkjøl.

Vei opp ingrediensene, potetene kan du slumpe med..
Skrell kalde poteter, mos med gaffel.
Ha alt i bakebollen.
Glutentesten!
Del opp deigen i 24 biter.
Trill til boller. Plasseres i en form 30 x 40 cm.
Pensle hvert rundstykke med vann og dryss på litt valmuefrø.
Dra hele papiret over på rist.
Nyydelig, saftig og mjuuuukt.
4 Kommentarer
  • Sophie Berg
    Svar
    Skrevet på14:10, 15. september 2021

    Kan man ha litt grovt mel?

  • Inger Johanne Sundby
    Svar
    Skrevet på21:48, 15. september 2021

    Var overraska over den høye steketempen.
    Er det lurt å steke all små bakst ved denne temp?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...

Ambassadekake

Jeg har spurt dere om retrokaker i lang...