Saftig banankake

Saftig banankake

Picture

Krem.no’s mest populære oppskrift fortjener nye sommerbilder! Denne kaka er perfekt for Piknik!
Picture

Picture

Banankake

Vi spiser oss gjennom litt «leftovers» og i dag forbarmet jeg meg over tre brune bananer. Resultatet ble en saftig og god kake til søndagskaffen.

125 g smør/maragrin
150 g sukker
250 g hvetemel
2 egg
2-3 moste overmodne bananer
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 dl melk

ca. 30g hakket sjokolade

Stekes på 180 grader 25-45 min.

Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig. Hakk sjokoladebiter og vend inn.

Har du lyst til å prøve å lage en annen type banankake ? Prøv dette bananbrødet med kakao.

Picture

Saftig hverdagskake, som også kan spises på en helt vanlig søndag. Pynten er preget av at julen i dag ble stuet bort.
Picture

Etter at eggene er tilsatt, mos bananene med en gaffel. Has rett i røra. Til slutt blandet jeg inn det tørre vekselsvis med melk.
Picture

Smør og sukker røres luftig. Bruk romtempererte råvarer. Dersom du tar smøret rett fra kjøleskapet er trikset å gjøre smøret bittelittegranne mykt i mikroovnen.
Picture

Benyttet en form som er ca. 25 cm x 35 cm, men bruk gjerne en springform. (Steketiden vil da variere). Har brukt det enkleste pyntetrikset i boka, nemlig sjablong med melisdryss. Her er det noen stjerner som har dannet et vakkert og dekorativt mønster. Et annet tips er å klippe snøkrystaller i papir og legge på før du drysser melis over.
75 Kommentarer
  • Beso
    Svar
    Skrevet på21:37, 22. mai 2017

    Den smaker enda bedre med litt kanel og valnøtter/hakket oppi

  • Martha Joy S. Kjelsvik
    Svar
    Skrevet på13:21, 10. september 2017

    Jeg har laget denne to ganger nå. Første gang ble nydelig, da brukte jeg surmelk og natron istedenfor melk og bakepulver. Tok dessuten 1/4 ts salt i røren. Kaken ble ganske flat, og så rå ut inni, men smakte stekt likevel. Andre gang fulgte jeg oppskriften helt, og både konsistens og smak ble faktisk kjipere. Eller, det er jo litt godt med kake som smuler seg litt, den forrige føltes litt tung. Men hver sin smak. Neste gang blir det surmelk, natron og salt igjen!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:39, 10. september 2017

      Interessant å lese. Den første med natron, surmelk og salt tror jeg absolutt var en vinner, men kan jeg komme med et tips? Natron reagerer med syre (surmelken) men siden det er så mye fuktighet trenger den gjerne et ekstra løft. Tilsett derfor gjerne 1 ts bakepulver (i tillegg).

      • Martha Joy
        Svar
        Skrevet på08:13, 15. september 2017

        Takk for tipset! Det er jo en preferanse, selvsagt, men jeg liker når det ikke smaker for søtt, heller litt syrlig. For andre er originalen best.

  • Tone
    Svar
    Skrevet på08:53, 1. oktober 2017

    Hei! Jeg lagde nettopp denne, men deigen skilte seg når jeg tok oppi banan… hvorfor skjedde dette? Den står nå i ovnen, håper den blir spiselig fordiom! 😅

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:05, 3. oktober 2017

      Den ble nok spiselig vil jeg tro. Tok du bananen i helt til slutt? Ofte vil massen skille seg noe når du tar i bananen, men den går sammen igjen når melet tilsettes.

  • Siv
    Svar
    Skrevet på13:27, 8. november 2017

    Ville du prøve denne i stor langpanne? Og dobble eller tripple oppskriften da?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:49, 8. november 2017

      Du kan godt prøve å doble den til en stor langpanne. Lykke til!

  • Nina
    Svar
    Skrevet på20:49, 26. september 2018

    Tusen takk for oppskrift til en helt perfekt banankake.

  • Naima
    Svar
    Skrevet på11:58, 29. januar 2019

    Jeg lagde den i går og den var veldig god 😘

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits