Saftig banankake

Saftig banankake

Picture

Krem.no’s mest populære oppskrift fortjener nye sommerbilder! Denne kaka er perfekt for Piknik!
Picture

Picture

Banankake

Vi spiser oss gjennom litt «leftovers» og i dag forbarmet jeg meg over tre brune bananer. Resultatet ble en saftig og god kake til søndagskaffen.

125 g smør/maragrin
150 g sukker
250 g hvetemel
2 egg
2-3 moste overmodne bananer
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 dl melk

ca. 30g hakket sjokolade

Stekes på 180 grader 25-45 min.

Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig. Hakk sjokoladebiter og vend inn.

Har du lyst til å prøve å lage en annen type banankake ? Prøv dette bananbrødet med kakao.

Picture

Saftig hverdagskake, som også kan spises på en helt vanlig søndag. Pynten er preget av at julen i dag ble stuet bort.
Picture

Etter at eggene er tilsatt, mos bananene med en gaffel. Has rett i røra. Til slutt blandet jeg inn det tørre vekselsvis med melk.
Picture

Smør og sukker røres luftig. Bruk romtempererte råvarer. Dersom du tar smøret rett fra kjøleskapet er trikset å gjøre smøret bittelittegranne mykt i mikroovnen.
Picture

Benyttet en form som er ca. 25 cm x 35 cm, men bruk gjerne en springform. (Steketiden vil da variere). Har brukt det enkleste pyntetrikset i boka, nemlig sjablong med melisdryss. Her er det noen stjerner som har dannet et vakkert og dekorativt mønster. Et annet tips er å klippe snøkrystaller i papir og legge på før du drysser melis over.
76 Kommentarer
  • bakere
    Svar
    Skrevet på05:46, 12. januar 2013

    vi skal steke kaken nå, blir nok bra ! men tiden var litt rar… 25-45 min… det var veldig forskjell;)?..

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på09:18, 12. januar 2013

    Ja, jeg satte steketiden fra 25-40 minutter, ettersom det kommer an på hvilken form du benytter. I en langpanne vil steketiden bli kortere enn om du lager kaka i en liten springform. Dessuten kommer det litt an på hvor mye bananer som er i kaka. Den trenger litt ekstra tid dersom det er mye banan i. Den kan veldig fort blir rå inni dersom den ikke steker lenge nok. Håper det gikk fint med din kake og at den smakte godt!

  • Kristine
    Svar
    Skrevet på07:16, 9. februar 2013

    Har du tips til annen glasur?

    • Maria
      Svar
      Skrevet på21:22, 20. august 2018

      Vi brukte melis med sitronsaft som glasur – enkelt og kjempegodt!!

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på08:53, 9. februar 2013

    Mye som kan smake godt her, men jeg ville kanskje valgt en sjokoladeglasur. 1/2 dl kremfløte varmes opp og røres sammen med 100 g finhakket mørk sjokolade. Røres glatt og strykes utover kaka.

    • Marianne iversen
      Svar
      Skrevet på14:49, 27. mars 2013

      Kan kaken fryses? 🙂

  • Elin
    Svar
    Skrevet på15:26, 27. mars 2013

    Ja, den kan fint fryses Marianne 🙂

  • jenta fra Asker
    Svar
    Skrevet på13:22, 2. mai 2013

    herregud nå blir det kake smaking hjemme i bygda;) <33

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:25, 2. mai 2013

      Hørtes jo hyggelig ut 🙂

  • Hei!På hvilken rille skal den stå i ovnen,i midten eller nederst? :)
    Svar
    Skrevet på19:09, 3. mai 2013
  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på03:49, 4. mai 2013

    Midterste rille 🙂

  • Namnam! :D
    Svar
    Skrevet på08:39, 4. mai 2013

    Jeg liker egentlig ikke banankake, men denne var supergod med 2 litt små overmodne bananer i. Smakte banan, men slett ikke overveldende!
    Takk for god oppskrift! 😀

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:23, 4. mai 2013

      Ja, et eller annet må det være med denne oppskrifta 🙂 Den er superpopulær!

  • Hill
    Svar
    Skrevet på13:46, 14. mai 2013

    Kaken ble helt flat. Hva gjorde jeg feil? Men smakte helt utmerket….

  • Konditor-elin
    Svar
    Skrevet på14:30, 14. mai 2013

    Dette er en kake som ofte kan bli litt for tung fordi bananene inneholder så mye fuktighet. I ditt tilfelle er det mest sannsynlig at kaka har stekt for lite og dermed falt sammen : )

    • Hill
      Svar
      Skrevet på15:40, 14. mai 2013

      A-ha! Da var nok det feilen… Stekte faktisk i 35 min, men prøver lenger neste gang!
      Et annet spørsmål. I oppskrifter hvor det skal være egg, smør, sukker, mel etc, så tar man noen ganger å pisker eggedosis først for deretter tilsette resten, andre ganger skal smør/sukker piskes hvitt. Hva er forskjellen?

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på16:40, 14. mai 2013

        ..du kan sikkert redusere litt på mengde banan neste gang også 🙂 Så til spørsmålet ditt: Ved å piske eggedosis binder man luften som piskes inn i massen. Disse luftboblene er med på å heve kaka og gjør bakverket lettere og luftig. Det er derfor man skal vende inn det tørre (for å bevare mest mulig av luftboblene). Når man rører sukker og smør får man en mer kompakt kake, ettersom massen ikke binder luften.

  • Anne Karin
    Svar
    Skrevet på07:04, 18. juli 2013

    Fint med tips etter oppskrift! Her lærte jeg mye – takk!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:23, 18. juli 2013

      Bare hyggelig Anne Karin 🙂

  • Ole Martin
    Svar
    Skrevet på11:58, 21. juli 2013

    Jeg har ikke miksmaster. Noen annen måte å lage den på? Litt vanskelig å piske sukker å smør for hånd

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:29, 22. juli 2013

      Har du hjulvisp Ole Martin? Et godt alternativ! Ellers kan du jo saktens prøve å røre sammen smør og sukker uten at det blir lyst og fluffy. Det blir kake av det uansett 🙂 Lykke til!

  • Ann Mari
    Svar
    Skrevet på17:16, 2. september 2013

    Beklager og måtte si det, jeg veit at steketiden varierer i fra ovn til ovn. Men jeg stekte kaka i 1t og 15 min og den var fortsatt rå!!
    Det hele endte med at jeg måtte kaste alt sammen!!
    Men sikkert en god kake:)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:26, 3. september 2013

      Ann Mari, dette var jo ikke bra. Men jeg pleier å si at man ikke skal gi opp av den grunn. Prøv igjen! Du kan etter hva jeg skjønner skru opp temperaturen på ovnen din 10-15 grader. Var det for mye banan kanskje? Rett mål på forma i forhold til oppskrift? Jeg hjelper deg gjerne neste gang – bare spør om du lurer på noe 🙂

      • Ann Mari
        Svar
        Skrevet på05:51, 3. september 2013

        Jeg er utdanna kokk, og veit at man må følge forholdene osv…
        Og dette gjorde jeg, men skal prøve på nytt i dag men da trur jeg at jeg steker den på 200 grader:)
        Gir deg beskjed om hvordan det går 😉

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på06:00, 3. september 2013

    Flott at du prøver igjen 🙂 Lykke til 🙂

  • Annette
    Svar
    Skrevet på07:06, 30. september 2013

    Aiaiai. Leste ikke hele fremgangsmåten før jeg satte i gang. Kaken står nå i ovnen, men jeg har most tre bananer med stavmikser som jeg helte i røren. Spent på hvordan det går.. Jeg ble nok kanskje litt ivrig med sjokoladen i tillegg. Har i 80 gram.. Blir nok en flat kake 😉

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på07:31, 30. september 2013

    Haha, ja man kan jo fort bli revet med Annette 🙂 Kaka di blir kanskje i tyngste laget, ja, men du vil garantert få en deilig smak av banan og sjokolade. Bare prøv å stek den litt lenge..

  • Osten
    Svar
    Skrevet på18:19, 11. oktober 2013

    Fungerte supert som muffins.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på06:10, 12. oktober 2013

      Smart! Takk for tips 🙂

  • Nysgjerrig
    Svar
    Skrevet på14:45, 16. desember 2013

    Hei!
    Jeg lurer på om man kan fordele røret i cupcakes former istedenfor? og eventuelt ha smørkrem eller filidelphia krem som topping?
    Håper på svar snarest mulig 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på01:38, 17. desember 2013

      Ja, det kan du 🙂

      • :)
        Svar
        Skrevet på04:44, 18. desember 2013

        Takk for raskt svar ^_^

  • Meg
    Svar
    Skrevet på10:28, 26. desember 2013

    Er det ikke bedre å kutte litt på sukkeret, ettersom bananer er ganske søte fra før?
    Ellers en meget god kake 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:33, 26. desember 2013

      Hei Meg! Du har helt rett, bananer er naturlig søte, så å redusere sukkeret kan du så absolutt bare gjøre 🙂 Men, noen ganger har man ikke så modne bananer som man kanskje ønsket seg, og da trenger man opprinnelig mengde sukker (mener jeg, da) 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærmarengs me..

Disse ble til ved en tilfeldighet! Jeg skulle...

Myk sjokoladekake me..

Sjokolade og bringebær er en kjent smakskombinasjon. I...

Bagels tangzhong

Endelig en bagel-oppskrift på krem.no! Det kan jeg...

Kringle med makronfy..

Ett av ønskene dere hadde til syttendemaifeiring var...

Marmorkake

Make formkake great again! Er det noe jeg...