Saftig banankake

Saftig banankake

Picture

Krem.no’s mest populære oppskrift fortjener nye sommerbilder! Denne kaka er perfekt for Piknik!
Picture

Picture

Banankake

Vi spiser oss gjennom litt «leftovers» og i dag forbarmet jeg meg over tre brune bananer. Resultatet ble en saftig og god kake til søndagskaffen.

125 g smør/maragrin
150 g sukker
250 g hvetemel
2 egg
2-3 moste overmodne bananer
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 dl melk

ca. 30g hakket sjokolade

Stekes på 180 grader 25-45 min.

Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig. Hakk sjokoladebiter og vend inn.

Har du lyst til å prøve å lage en annen type banankake ? Prøv dette bananbrødet med kakao.

Picture

Saftig hverdagskake, som også kan spises på en helt vanlig søndag. Pynten er preget av at julen i dag ble stuet bort.
Picture

Etter at eggene er tilsatt, mos bananene med en gaffel. Has rett i røra. Til slutt blandet jeg inn det tørre vekselsvis med melk.
Picture

Smør og sukker røres luftig. Bruk romtempererte råvarer. Dersom du tar smøret rett fra kjøleskapet er trikset å gjøre smøret bittelittegranne mykt i mikroovnen.
Picture

Benyttet en form som er ca. 25 cm x 35 cm, men bruk gjerne en springform. (Steketiden vil da variere). Har brukt det enkleste pyntetrikset i boka, nemlig sjablong med melisdryss. Her er det noen stjerner som har dannet et vakkert og dekorativt mønster. Et annet tips er å klippe snøkrystaller i papir og legge på før du drysser melis over.
76 Kommentarer
  • Hege
    Svar
    Skrevet på09:19, 25. januar 2014

    Veldig god kake, som også min sønn, som ikke er glad i bananer spiser. 🙂

  • Nansy Skoglund
    Svar
    Skrevet på06:37, 12. mars 2014

    Hei, hvis jeg lager banankaken i muffinsformer blir steketiden forskjellig? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på06:45, 12. mars 2014

      Hei Nansy! De skal steke omtrent like lenge, prøv ca. 25 – 30 minutter (kommer an på hvor store du lager dem)

  • Anniken
    Svar
    Skrevet på04:49, 28. april 2014

    Denne var utrolig god og lett å lage! Til og med jeg fikk det til! 😀 Takk for den gode oppskriften 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:07, 28. april 2014

      Bare hyggelig Anniken!

  • Maja
    Svar
    Skrevet på06:09, 11. mai 2014

    Banankake her i huset idag. Som alltid like god! Jeg har fått dreisen på den nå etter noen forsøk i både langpanne og springform. Stor springform og 35 minutter blir best i min ovn.

    • Banankake-elin
      Svar
      Skrevet på06:19, 11. mai 2014

      Så bra at du har fått dreisen, Maja! Det som er litt vrient med denne kaka er jo mengde banan. Ikke alltid likt hver gang..Takk for at du deler 🙂

  • Victoria
    Svar
    Skrevet på03:10, 16. mai 2014

    Hei 🙂 Hvis jeg bruker en langpanne, blir det da for mye å doble oppskriften?

  • kakemomsen
    Svar
    Skrevet på12:55, 6. september 2014

    Hadde på 45 minutter, var ikke ferdig i det hele tatt. Så satt til 20 minutter til da, var den bra 🙂

  • Christel
    Svar
    Skrevet på02:57, 24. januar 2015

    Hei Elin! Jeg har akkurat tatt kaken it av ovnen, kjempegod! Skal ha kaken til et selskap i morgen, hvor oppbevares den best? I kjøleskap eller romtemperatur?

    • Krem-Elin
      Svar
      Skrevet på04:37, 24. januar 2015

      I romtemperatur! Pakk den inn i plast når den er helt kald 😉

  • Skrevet på19:30, 28. januar 2015

    Hei
    Elin Nilsen Vatnar
    Hilsen fra byen popayan
    landet Colombia
    I would like to have all the ingredients in Spanish
    Jeg ønsker å ha alle ingrediensene i spansk
    Jeg vil også gjerne ha en bok av norsk mat
    på spansk
    I would also like to have a book of Norwegian cuisine
    in Spanish
    e-mail kovabostarfilm@gmail.com

  • Beattie
    Svar
    Skrevet på02:32, 28. februar 2015

    Prøver ut oppskriften og røra er i ovnen..så får vi se hvordan det går.. har tenkt å bruke kremost/mascarpone glasur til denne kaken.

  • Victoria
    Svar
    Skrevet på09:44, 2. juli 2015

    Spennende, prøver å bake den nå til gjester, skal servere den med vaniljeis ved siden av, håper den blir bra.

  • Hilde
    Svar
    Skrevet på02:36, 4. juli 2015

    Denne kaka er supergod. Lager den hver gang jeg har 2-3 bananer slm begynner å bli brune.
    Kan forresten informere om at jeg bytter ut sukkeret med Sukrin Gold for de som er interessert i det, og det fungerer knall 🙂 Bruker samme mengde som sukker.

  • Cecilie
    Svar
    Skrevet på08:57, 11. juli 2015

    Hei! Jeg har banankaken i ovnen nå, jeg lurer på om man kan stikke en pinne i kaken for å skjekke om den er ferdig? Ovnen vår er varmere enn den skal, så veit egentlig ikke når den er ferdig.. Er kjempe spent!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:50, 11. juli 2015

      Håper det gikk bra Cecilie? Det er helt rett som Hilde sier – stikk en pinne i kaka for å se om den er ferdig. Er det deig igjen på pinnen skal kaka stekes lenger.

  • Hilde
    Svar
    Skrevet på09:45, 11. juli 2015

    Cecilie: er det jeg har pleid å gjøre 🙂

  • Silje
    Svar
    Skrevet på14:23, 17. august 2015

    Det er den beste banankaken jeg har laget!

  • Silje
    Svar
    Skrevet på10:32, 6. oktober 2015

    Banankaka står i ovnen nå, tok 50 gram mindre sukker pga. veldig brune bananer. Håper den blir bra! 😀 Takk for oppskrift!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:37, 6. oktober 2015

      Det blir nok kjempebra Silje!

  • Bodil
    Svar
    Skrevet på21:54, 28. oktober 2015

    Jeg stekte denne i rund form i 30 min. Og ved en feiltagelse stod ovnen på 225 og ikke 180 . Men den ble helt perfekt! 😀

  • Reidun Andreassen
    Svar
    Skrevet på15:20, 1. juni 2016

    Bakte banankake i dag. Lagde den i en form, 25 x 30 cm. Kaka ble flat,ca. 1 cm. tykk. ( stekte den på nederste rille- ved en forglemmelse og brukte 3 bananer i deigen 😉) Jeg skal dele kaka midt på og fylle den med sjokoladekrem. Sikkert god??

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:23, 1. juni 2016

      Smart du Reidun! Kaka tror jeg ble flat fordi det ble litt i tyngste laget med 3 bananer. Veldig smart løsning å legge dem sammen med litt sjokoladekrem. Takk for at du deler!

  • Julie bestum
    Svar
    Skrevet på19:17, 13. juni 2016

    Skal jeg sette ovnen på over og undervarme eller varmluft?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:02, 13. juni 2016

      Begge funker bra. Varmluft er kanskje å foretrekke hvis kaka har mye fuktighet.

  • Karin
    Svar
    Skrevet på12:46, 10. september 2016

    Hei
    Kan jeg bytte ut melk med Kefir, eller surmjølk av noe slag?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:11, 10. september 2016

      Ja, det går helt fint.

  • Jules
    Svar
    Skrevet på22:09, 11. oktober 2016

    Testet denne i dag, og min lille langpanne var perfekt stekt etter 30 min. Supergod og saftig kake som bringer frem gode minner fra barndommen! Er det ok å fryse den ned? Hvor lenge er den holdbar i kjøleskap? 1 ukes tid? Takk for fin oppskrift! 🙂

    • Konditor - Elin
      Svar
      Skrevet på00:18, 12. oktober 2016

      Det går fint å fryse. Holdbar i kjøleskap en ukes tid.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...

Ambassadekake

Jeg har spurt dere om retrokaker i lang...

Opp-nedkake

Enda en retrokake! Og som jeg har holdt...