Din handlekurv er nå tom!
Saftige eplemuffins med kremostglasur
Enten du skal markere Halloween eller ei, disse kan du lage til helgen – uansett. Jeg har tatt den superpopulære oppskriften jeg lagde for et par uker siden, der jeg byttet ut gulrot med revet eple, og tilpasset oppskriften til 12 stk muffins.
Hvis du ikke har eple kan du godt rive gulrot i samme mengde. Det er en enkel oppskrift, du rører det tørre sammen med det våte (jeg rører ut sukkeret i det våte), så fordeles røra i tolv muffinsformer. Hadde noen store og noen små former og fordelte så godt jeg kunne.
Farge og strøssel er gave jeg har fått av Fruity friendly.
Muffinsene kan godt fryses, både med og uten kremostglasur, men støssel vil trolig smelte etter tining.
12 saftige eplekakemuffins med kremostglasur
175 g hvetemel
2 ts eller 5 gram bakepulver
en halv ts eller 2 gram natron
175 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
ca. 1.5 ts eller 4 gram kanel (liker du kanel tar du mer)
1.5 ts eller 4 gram vaniljesukker
2 egg
1.25 dl nøytral olje (eks. soyaolje eller rapsolje)
175 g revet eple (eller gulrot)
Slik gjør du:
1. Vei opp de tørre ingrediensene, bortsett fra sukker. Bruk en visp og rør slik at alt blir godt blandet. Bruk en sleiv eller en sterk håndvisp. Vil du se hvordan jeg gjør det kan du sjekke ut den opprinnelige oppskriften her.
2. Bland egg, olje, brunt sukker i en annen bolle.
3. Riv eple grovt, gjerne med skall.
4. Hell det våte i det tørre. Rør sammen. Tilsett revet eple. Ikke bland for mye.
4. Legg papirformer i en muffinsform av metall.
5. Stek på nest nederste rille på varmluft 175 °C i ca. 20 minutter. Over/undervarme – 180 grader i ca. 25-30 minutter.
6. Avkjøl på rist før kremen sprøytes på.
Ostekrem med sitronsmak
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
100 g mykt smør
150 g melis
2-3 ss sitronsaft
Rør smør og melis sammen med miksmaster til kremen har en lys farge. Tilsett kremost og og smak til med sitron.