Sitrusdessert med Skyr Sitrongnist

Sponset / Sitrusdessert med Skyr Sitrongnist

Deilig, frisk dessert med sitrusfrukt

Det er sesong for sitrusfrukt, og denne kremete, deilige desserten har en ekstra gnist. Skyr Sitrongnist fra Q-Meieriene. Om den er vanskelig å lage? Som Q Skyr er den lekende lett!

Sitrusdessert  med Skyr Sitrongnist
(ca. 6-8 porsjoner)

2 beger Skyr Sitrongnist
2 dl  Kremfløte
2 ss sukker
Revet skall av 1/2 appelsin
Revet skall av 1/2 sitron
Saften av 1 appelsin (ca. 1/2 dl)
Er det fest? Tilsett 1-2 ss sitruslikør (Grand Marniner)

Slik gjør du:
1. Pisk kremfløte og sukker til lett krem
2. Riv skall av sitron og appelsin
3. Ha i Skyr Sitrongnist og bland inn
4. Tilsett saften av 1 appelsin og evt litt likør til slutt
5. Helles i porsjonsglass og settes kjølig. Legg på en skive appelsin før servering

Du skal kun ha det ytterste av skallet. Det er der smaken sitter 🙂
Ikke pisk kremen for stiv. Bland Skyr og krem lett sammen.
En helt nyyydelig dessert, om jeg kan få skryte litt.
Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Hanne
    Svar
    Skrevet på13:02, 30. januar 2014

    Wow, dette så friskt og deilig ut! 🙂
    Har ikke hørt om denne før nå da den tilfeldigvis dukket opp i et google søk, men dette er en blogg etter min smak! Legges til i leselisten! Gleder meg til å følge deg videre.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:35, 30. januar 2014

      Velkommen til min kremside Hanne! Håper du finner masse godt 🙂

  • Heidi
    Svar
    Skrevet på03:35, 7. februar 2014

    Hei Elin. Nå har jeg laget denne desserten til en middag jeg skal ha i kveld (tilsatte tre plater gelatin i appelsinsaften for å få den litt stiv/puddingaktig). Tenkte jeg skulle servere noen bær til sammen med små båter av appelsin. Hva slags bær tror du passer her?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:20, 7. februar 2014

      Hei Heidi! Da jeg lagde denne desserten la jeg også tre plater gelatin i bløt fordi jeg trodde den ikke ville bli stiv nok. Men, droppet det ettersom jeg så den ble kremet og fin. Du har helt rett – du får en fin pudding-konsistens på desserten din ved å ha litt gelatin i 🙂 Jeg tror jeg ville hatt søte bær som ga litt farge, som kanskje veier opp for det syrlige? Jordbær eller granateple vil sikkert smake veldig deilig. Mango eller melon er også søte alternativer. Lykke til!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...