Sjokoladecornflakes

Sjokoladecornflakes

Picture

Knasende godt og ferdiglaget på under 10 minutter.
Picture

Smeltet sjokolade, sirup og smør røres sammen over svak varme og helles over cornflakes.
Picture

Bland godt sammen, slik at alt blir dekket med sjokolade.
Denne oppskriften har jeg hentet fra BBC Good Food – cooking with kids. Oppskriften er enkel, og la gjerne barna selv få veie, blande og røre.
Raskt, enkelt og knasende godt!

50 g sjokolade
(lys eller mørk)
25 g smør
1 ss lys sirup
50 g cornflakes

Smelt sjokolade, smør og sirup over svak varme, enten i mikroovn eller i en kjele. Hell sjokoladeblandingen over cornflakes (som er litt knust). Bland godt. Fordel sjokoladekrisp med to skjeer over i små muffinsformer. Settes kjølig. Om du ønsker litt appelsinsmak kan du raspe det ytterste av skallet på en halv godt vasket appelsin og blande inn.

23 Comments
  • Helena
    Reply
    Posted at 10:54, 3. April 2013

    kjempegodt!

  • Elin
    Reply
    Posted at 14:32, 3. April 2013

    Helt enig med deg Helena – knasende godt 🙂

  • Hege
    Reply
    Posted at 02:56, 14. December 2013

    På denne oppskriften har jeg lært å bruke 1 pl kokesjokolade en stor pl melkesjokolade smeltes og blandes. Corn flaks etter behov… veldig god.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 03:59, 14. December 2013

      Det funker sikkert fint Hege. Da får du en stor porsjon 🙂

  • Ingrid Kristiansen
    Reply
    Posted at 05:06, 14. December 2013

    Dette så da enkelt og godt ut. Jeg skal gjøre dette sammen med mine barnebarn.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 11:32, 14. December 2013

      Veldig hyggelig Ingrid 🙂 Her i huset er disse favoritter, både å lage og å spise 🙂

  • julie
    Reply
    Posted at 13:16, 13. January 2014

    dette skal jeg lage i morgen det gleder jeg meg til. det ser kjempe godt ut.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:40, 13. January 2014

      ER godt også 🙂 Lykke til i morgen Julie 🙂

  • Elisabeth
    Reply
    Posted at 16:48, 25. November 2015

    Hvordan oppbevares disse for å beholde sprøheten i cornflakes’en?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 17:58, 25. November 2015

      I romtemperatur! Pakk inn i en boks eller noe sånt 🙂

  • Caroline
    Reply
    Posted at 21:01, 7. December 2015

    Blir super godt om man blander i super chips 🙂

  • Heidi
    Reply
    Posted at 11:21, 11. December 2015

    Anbefaler å prøve med hvit sjokolade, det er kjempegodt! 🙂

  • Sigrid
    Reply
    Posted at 09:47, 13. April 2016

    Hei! 🙂
    Dette så godt ut. Hvor mange passe store muffinsformer holder mengden til?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:52, 13. April 2016

      Vanskelig å si, men kanskje 20 stykker?

      • Sigrid
        Reply
        Posted at 23:08, 14. April 2016

        Tusen takk 🙂

      • Ingebjørg
        Reply
        Posted at 20:27, 6. June 2017

        Jeg fikk 12 stykker. Skulle det vært fordelt i flere former, ville de blitt veldig små. De var veldig populære her 🙂 Så tusen takk for oppskriften!

  • Mette
    Reply
    Posted at 21:41, 6. December 2016

    Går det an på noen måter å smelte det i mikroen?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:48, 7. December 2016

      Sjokoladen kan smeltes i mikro, ja.

  • Noen
    Reply
    Posted at 16:15, 12. February 2017

    Det ser veldig lett ut

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 16:19, 12. February 2017

      Er lett også 🙂

  • Ida Nyløkken
    Reply
    Posted at 22:09, 20. April 2017

    Hvor lenge vil du si de holder seg? 😊

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 23:13, 20. April 2017

      3-4 uker

      • Ida Nyløkken
        Reply
        Posted at 22:29, 21. April 2017

        Ikke verst 🙂 Vi skal ha dåp neste helg, og tenkte jeg skulle få lagd litt denne helga 🙂

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website