Slik deler du opp en ananas

Slik deler du opp en ananas

Picture

Sommermat for late dager…
Saftig ananas = perfekt terrasse-mat i sommersola
Sola skinner – det er en deilig sommerdag, og jeg fikk lyst på noe saftig og friskt å innta på terrassen. Ananas er utrolig godt, og aller best smaker den når den er helt moden. Trikset for å finne ut om frukten er moden eller ei er å dra i de nederste bladene. Løsner de lett tyder det på at frukten har den rette tropiske smaken. Dessuten skal en moden ananas dufte skikkelig søtt. Lukt derfor godt på frukten før du kjøper den. Bitene kan serveres på fat som jeg har gjort her, eller de kan fryses og brukes som isbiter i en fruktbowle eller lignende. Ananas er godt å spise rett fra kjøleskapet, men aller mest smak får du om den serveres rom-temperert. Ta vare på toppen av ananasen dersom du ønsker å dekorere fatet. Nå kan jeg ikke skrive mer…må ut på terrassen og nyte sola og ikke minst – ananasen 🙂

Picture

Skjær rett av øverst og nederst på frukten.
Picture

Skjær av skallet.
Picture

Del ananasen i to…
Picture

…deretter i to igjen, slik at du får fire biter.
Picture

Skjær ut kjernen på de fire bitene.
Picture

Fiiine ananas-fileter 🙂
Picture

Del i passe store biter og spis!
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Biscotti med mandler..

Det drar seg mot påske og flere har...

Hvetekake med makron..

Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt...

Trippel sjokoladebol..

Hvis du ikke har bodd under en stein...

Grove rundstykker

Grove rundstykker hentet frem fra ukeblad-arkivet. Jeg er...

Bolleskåler med kre..

Det drar seg mot fastelavn og i år...