Kakene kan gjerne lages noe tid på forhånd og fryses. De små kronene er laget i marsipan.
Sarah Bernard krem1/3 l fløte100 g mørk sjokolade
Kok opp fløten. Ha i sjokoalde og rør til det er glatt. Settes kjølig i noen timer – gjerne til dagen etter.
Rulladebunn 3 egg 75 g sukker 75 g hvetemel 1/2 ts bakepulver
Stekes 210 grader i 5- 7 minutter.
|
Royal kake til små og store bursdagsprinsesser
Den 21. januar 2004 satt jeg ikke langt unna Akershus festning. Det drønnet i kanoner – en ny prinsesse var født! Prinsesse eller ikke – gratulerer til alle som har fødselsdag 21. januar! Du fortjener en munnfull royal kake hvor det ikke er spart på noe.
Denne lille kaka er laget av sukkerbrød, bringebærsyltetøy, sjokoladekrem og marsipan. Mektige saker – derfor passe i små søte porsjoner. Den lille krona er laget av marsipan.
|
Pisk eggedosis av egg og sukker, vend inn siktet mel og bakepulver. Stryk ut på en bakeplate og stek på 210 grader 5-7. min
|
Vær påpasselig at kakebunnen ikke blir for mye stekt. Den skal være myk og ha en lys stekefarge.
|
Del bunnen i to og stryk på bringebærsyltetøy (eller et annet syltetøy du liker) på den ene siden. Legg den andre delen over.
|
Jeg brukte en utstikker (4,5 cm) til å stikke ut de små bunnene.
|
Pisk sjokoladekremen stiv med en håndmikser. (OBS! Det går fort!)
|
Her har jeg hatt sjokoladekremen over i en sprøytepose og sprøytet små topper med krem på bunnene.
|
Kjevle ut marsipan og stikk ut rundinger på ca. 7,5 cm.
|
Legg marsipanrundingen på og klem til rundt slik at den legger seg inntil.
|
Kevle en tynn remse med marsipan og lag krone som vist på bildet.
|
Klipp en liten runding i papir og legg på mens du sikter melis over. Fjern lappene og sett på de små kronene. Tid for kongelige kaker!
Be the first to write a review