Snurrer med makron og vanilje

Snurrer med makron og vanilje

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i dag brukte jeg et sånt posefyll. For å sprite det opp litt blandet jeg i smør og kanel. Sammen med en dert hjemmelaget vaniljekrem ble det knallgodt!

Dere kjenner grunnoppskriften min på søt gjærbakst – det er den samme oppskriften jeg bruker til alt, men når jeg skal kjevle og forme noe tilsetter jeg litt mer mel i deigen. Det gjør den litt fastere. I tillegg putter jeg gjerne deigen i kjøleskapet under den første hvilen. Altså, det som folk kaller første heving. Jeg kaller det modning, for det er slett ikke nødvendig at deigen hever til dobbel størrelse.

Posefyllet er kun malte mandler, sukker og litt stivelse. Det røres ut i kokende vann (jeg brukte et par ss mer enn hva som sto på pakka). For å gjøre det litt bedre i dobbel forstand tilsatte jeg både kanel og smør. Det ble kjempegodt!

Til snurrene lagde jeg en vanlig porsjon vaniljekrem, men fikk en del til overs, så jeg tipper du klarer deg med en halv porsjon (som jeg har lagt inn oppskrift på under her)

Snurrer i langpanne med makronfyll og vaniljekrem (langpanne med 24 stk)
550 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær (eller 4,8 gram (2 ts) tørrgjær)
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg eller 60 g væske
en liten klype salt 

En halv porsjon vaniljekrem (ca. 350g)
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker)
2 stk eggeplommer

Splitt vaniljestangen (eller bruk vaniljepasta/ vaniljesukker), skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles. 

Fyll:
1 pose makronfyll
100 g mykt smør
4 g kanel ( 3-4 ts)
Røres sammen med en skje eller sleiv.

Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. La deigen hvile en times tid. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. 
7. Når deigen har hvilt en time, kjevle et langt rektangel (ca. 110-120 cm), smør på fyll. Del i 24 biter og plasser i en langpanne 30 x 40 cm kledd med bakepapir.
8. Settes til etterheving i ca. 45- 60 minutter. Klem groper i bollene og legg på vaniljekremen.
9. Stekes ett hakk ned fra midten på  225 grader i ca. 10-15 minutter eller på varmluft 200 grader 10-12 minutter. 
10. Avkjøl. Ha på melisglasur (vann og melis røres sammen til passe konsistens)

Bland posen med kokende vann. Jeg brukte litt mer vann enn angitt på pakka.
Da jeg var i ferd med å kjevle ut deigen tenkte jeg: Det må da gå an å pimpe dette fyllet?
Som tenkt, så gjort: Tilsatte 4 g kanel og 100 g mykt smør.
Gjorde fyllet mye bedre å smøre ut også..
Koste av mel når du ruller sammen og fukt kanten nederst med vann.
Del i passe store biter – jeg glemte å telle, fikk 23
Etter at de har hevet siste gang, lag groper i snurrene med fire fingre.
Ha på vaniljekrem..
…og stek som angitt.
Jeg drar bollene over på rist og laget fast melis (av melis og vann) som has i sprøytepose. Bare for at det skal se litt bedre ut enn om jeg klinte på melisen..
Bollene ble veeeldig gode, ja. Kan fryses!





Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...