Sukkerkringler

Sukkerkringler

Sukkerkringler er myke boller penslet med godt smør og så dyppet i fint sukker. Bollene smaker aller best når de er nystekt.

Det er rolige januardager, jeg har akkurat avsluttet et stort bokprosjekt og tar derfor litt pause fra baking til blogg. Da er det jo ekstra beleilig at jeg har stoff å hente fra en annen bok jeg har laget, nemlig Søt bakst. Disse er gode med en kopp varm kakao etter en kald vinterdag.

Vil du fryse dem? Vent med å pensle med smør og drysse på sukker til etter opptining.

Sukkerkringler (15-17 stk)
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
75 g smør
90 g sukker
20 g gjær fersk, blå
1 egg eller 60 ml væske

ca. 50 g smeltet smør
finkornet sukker


Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett kald melk eller væske og deretter egg. Smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen til heving på benken. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. Jeg satte min i kjøleskapet noen timer (reduserte gjærmengden noe). Kald deig er lettere å jobbe med enn varm.
7. Når deigen har hvilt minimum en time, del deigen opp i 15-17 biter (veier du – la hver deigbit veie ca. 60 g)
8. Rull lange pølser (ca. 30-40 cm) av hver bolle. Form til kringler og sett på plate med bakepapir. Etterhev i 45 minutter til 1 time.
9. Stekes ett hakk ned fra midten på  220 grader over/undervarme eller 210 grader varmluft i 8-10 min.
10. Etter avkjøling – pensle med smeltet smør og dypp i sukker.

Del deigen i biter. Rull til pølser på 30-40 cm.
Form til kringler.
Sett på plate.
Etter avkjøling, pensle med smør og dypp i finkornet sukker.

Knasende gode..


Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Anne
    Svar
    Skrevet på07:21, 28. januar 2023

    Ser veldig gode ut! Det holder altså med å bare heve èn gang?

  • Skrevet på19:23, 9. februar 2023

    Må ha det inn med t-skjei👵🏻 Det står at ein skal vente med sukker og smør dersom baksten skal frysast. Eg pleier å Tine, så varme i ovn. Pensler ein med smør og dupper i sukker etter dei er varma i ovnen? Takk for svar😊

  • Hanne Smerkerud
    Svar
    Skrevet på00:13, 9. mars 2023

    Hei! Etter elting kan jeg sette deigen rett i kjøleskapet?, ta ut etter noen timer, og rett på bake/ eltebordet? Så kommer etterhevingen til slutt. Har jeg forstått det riktig?
    Takk for svar 😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...

Donuts

Her er den! Min versjon av donuts, som...

Krembollekake

Søndag er det fastelavn OG morsdag! Av den...