Suksesstopper

Suksesstopper

En liten rest med suksessterte-krem fikk meg til å lage disse små toppene av mandelmasse.
Du velger med andre ord selv hvor mange du vil lage og hvor store de skal være.

Jeg bruker samme oppskrift på krem som til Elins gule bomber

Hvis jeg skal tippe får 80-100 stk stk små biter av denne porsjonen med krem, minst. Mine biter av stekt mandelmasse veide ca. 10 gram- så kan du regne deg frem til hvor mye masse du trenger.

Kjøp en marsipan med minimum 50% mandler eller bruk kransekakemasse.

Suksesstopper
Krem
4 eggeplommer
100 g sukker
1.3 dl fløte
2.5 ts vaniljepasta eller frøene fra 1 vaniljestang eller 3-4 ts vaniljesukker
100 g smør (tilsettes først etter at kremen er avkjølt)

Bland eggeplommer, fløte, sukker og vanilje i en kjele og varm det opp uten at det koker. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne. Hvis kremen virker rennende, er den for lite varmet. Koking vil gjøre at den skiller seg, men den tåler et par kokebobler. Skulle uhellet være ute og den har fått for mye varme, kan du sile den for å få bort alle koagulerte biter av egg..

Rundt 800-1000 g kransekakemasse eller mandelmasse

Sjokolade til å dyppe i
200-300 g mørk sjokolade
ca. 30-50 g delfiafett

Slik gjør du:
1. Del mandelmassen i biter, så store du selv ønsker. Legg på plate med bakepapir, stek på ca. 210 grader over/undervarme i 7-10 minutter. Bitene skal ha gyllen farge.
2. Legg bitene på et brett og sprøyt på sukess-krem. Bruk gjerne en stjernetyll i posen. Sett bitene kjølig.
3. Smelt sjokolade og fett over vannbad eller i mikro. Tilsett så mye delfiafett at du får en flytende sjokolade. Hell sjokoladen over i en bolle som ikke er for vid, så blir det lettere å dyppe bitene helt nedi sjokoladen.
4. Dypp en og en bit, sett over på et nytt brett. Sett kjølig.
5. Bitene kan oppbevares en ukes tid i kjøleskap, eller fryses.

Jeg hadde en liten rest med suksesskrem igjen, og fant en pakke marsipan i kjelleren som kunne stekes. Bingo!
Rull en pølse og del i passe store biter (ca. 10 gram per bit)
Etter at mandelbitene er stekt og avkjølt, legg på et brett.
Sprøyt på krem på hver bit.
Smelt sjokolade i mikro eller over vannbad, hell den over i en litt smal beholder.
Dypp hver bit opp og ned mange, mange ganger. Da drar du sjokoladen av, sånn at den ikke renner ned på kantene.
Settes til avkjøling.
Helt nydelige små konfektbiter. Oppbevares best i fryser.
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Skrevet på02:30, 6. april 2023

    Ser aldeles rålekkert ut👍👍😊🐣🐥

  • Mette-Mari Odberg Heum
    Svar
    Skrevet på16:23, 18. april 2023

    De ser fantastisk gode ut. Skal prøve å lage denne . Den er veldig lik Sara Bernhard kaken synes jeg.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bakt ostekake med hv..

Jada, jeg lagde en bakt ostekake med rabarbra...

Enkel smuldrepai med..

Rabarbratid! Endelig! Her skal du få en smuldrepai-oppskrift...

17. mai-terte med va..

Det er snar 17. mai og kakefest! Jeg...

Elins oreokake

Oreokake er blitt en klassiker på mange festbord,...

NY bok!

Jeg har gitt ut ny bok! Den heter...