Din handlekurv er nå tom!
Tropisk aroma
Kaken jeg elsker å hate. På bildet ser du latmannsversjonen der jeg har blandet kakao inn i kakerøren. Følger du fremgangsmåten, finner du ut hvordan du lager den perfekt marmorert.
Dette er en oppskrift hentet fra boken min Alle kan bake (derfor ingen trinn for trinn bilder), MEN det er og nøyaktig samme oppskrift som den jeg har laget i langpanne (der kan du se trinn for trinn-bilder).
Selv liker jeg ingen av dem (haha) men hvis jeg skulle velge ville jeg nok valgt den som er laget i langpanne, fordi den har kortere steketid. Det gjør den saftigere.
Tropisk aroma (22 cm form)
220 g smør/margarin
3 dl sukker
4 egg
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts revet muskatnøtt
2 dl melk + 2 ss melk
3 ss kakao
SJOKOLADEKREM
75 g smør
375 g melis
4 ss kaffe
1 1/2 ss kakao
Pynt: Geletopper
(geletoppene på bildet er dessverre ikke å få kjøpt lenger)
SLIK GJØR DU
1. Bunnen: Rør romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt.
4. Ta av 1/3 av massen og rør inn kakao sammen med 2 ss melk.
5. Massen fordeles i en springform på 22–24 cm. Legg på klatter av kakaorøren og dra en pinne igjennom, slik at det blandes noe.
6. Stek på ca. 180 grader. Trenger 25–35 minutter.
7. Avkjøl kaken og del den i to (om du ønsker et lag med krem i kaken).
8. Sjokoladekremen: Rør sammen siktet melis, kakao og rom[1]temperert smør. Tilsett lunken kaffe (juster om du trenger å tilsette litt mer) og rør til du har en glatt glasur. Fordel sjokoladekremen mellom de to lagene og på utsiden av kaken.