Tørre vafler

Tørre vafler

Bilde

Knasende sprø vafler som kan oppbevares lenge

Har du forsøkt å lage sprø vafler noen gang? Her kommer oppskriften du kan bruke til å lage knasende sprø vafler i vaffeljernet ditt.
Lørdag markeres vaffeldagen, og her er noe kjempegodt: Sprø vafler som du kan spise som dessert, gjerne dyppet i sjokolade og servert med krem og frukt, som kake til kaffekoppen i solveggen, eller ta med noen hjerter smurt med pålegg i  tursekken. Jeg har laget en nistevariant og tilsatt litt havregryn og melk. Om du heller vil ha kakevarianten, dropp havregryn og melk. Røra er ganske fast men vil smelte utover i jernet av seg selv. Vaflene er holdbare veldig lenge og holder seg sprø oppbevart i tett boks.

Tørre vafler
4 egg
200 g sukker
200 g smør
500 g potetmel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl havregryn (valgfritt)
2 dl melk (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og egg.
2. Tilsett smeltet smør.
3. Rør inn potetmel, bakepulver og vaniljesukker.
4. Tilsett evt. havregryn og melk.
5. Stek i vafflejern og klipp opp mens vaffelplaten er varm.
6. Oppbevares i lufttett boks.

Bilde

Bilde

Sukker og egg piskes til eggedosis, deretter tilsettes smeltet smør, bakepulver, vaniljesukker og potetmel. Røra blir ganske fast, men vil smelte utover i jernet av seg selv.
Bilde

Dypp i sjokolade, spis som kake eller smør med litt salt pålegg. Holder seg sprø veldig lenge oppbevart i en tett boks.
6 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på17:52, 27. mars 2017

    Kjempegode!!! Også glutenfri, attpåtil! Vi laget dem med havregryn – anbefales ikke om man har vanskeligheter med å begrense seg (advarsel: stor porsjon).

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på22:09, 27. mars 2017

    Ja, de falt virkelig i smak! (Men ungene kunne styre seg for havregrynene) Har delt ut i øst og vest, som du sier – stor porsjon 🙂

  • Liv -Gunhild Strømnes
    Svar
    Skrevet på17:01, 4. april 2017
  • Lena Westby
    Svar
    Skrevet på19:45, 24. mars 2020

    Bra nok

  • Marthe
    Svar
    Skrevet på18:21, 6. desember 2020

    Hei, kan denne lages en dag i forveien?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:28, 6. desember 2020

      ja

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Halvgrove pestosnurr..

Sommer og varme er synonymt med lite matlyst...

Sitronboller

Sitronboller! Bare fordi jeg har tyta øra dine...

Skolebrød - mini

Hver siste fredag før skoleslutt har det blitt...

Formkake med rabarbr..

Flere har spurt etter en formkake som kan...

Pizza og pavlova lag..

Reklame. Hurra! Wilfa har kommet med en ny...