Din handlekurv er nå tom!
Tørre vafler
Knasende sprø vafler som kan oppbevares lenge
Har du forsøkt å lage sprø vafler noen gang? Her kommer oppskriften du kan bruke til å lage knasende sprø vafler i vaffeljernet ditt.
Lørdag markeres vaffeldagen, og her er noe kjempegodt: Sprø vafler som du kan spise som dessert, gjerne dyppet i sjokolade og servert med krem og frukt, som kake til kaffekoppen i solveggen, eller ta med noen hjerter smurt med pålegg i tursekken. Jeg har laget en nistevariant og tilsatt litt havregryn og melk. Om du heller vil ha kakevarianten, dropp havregryn og melk. Røra er ganske fast men vil smelte utover i jernet av seg selv. Vaflene er holdbare veldig lenge og holder seg sprø oppbevart i tett boks.
Tørre vafler
4 egg
200 g sukker
200 g smør
500 g potetmel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl havregryn (valgfritt)
2 dl melk (valgfritt)
4 egg
200 g sukker
200 g smør
500 g potetmel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl havregryn (valgfritt)
2 dl melk (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og egg.
2. Tilsett smeltet smør.
3. Rør inn potetmel, bakepulver og vaniljesukker.
4. Tilsett evt. havregryn og melk.
5. Stek i vafflejern og klipp opp mens vaffelplaten er varm.
6. Oppbevares i lufttett boks.
Sukker og egg piskes til eggedosis, deretter tilsettes smeltet smør, bakepulver, vaniljesukker og potetmel. Røra blir ganske fast, men vil smelte utover i jernet av seg selv.
Dypp i sjokolade, spis som kake eller smør med litt salt pålegg. Holder seg sprø veldig lenge oppbevart i en tett boks.
|
|
Findus
Kjempegode!!! Også glutenfri, attpåtil! Vi laget dem med havregryn – anbefales ikke om man har vanskeligheter med å begrense seg (advarsel: stor porsjon).
Konditor-Elin
Ja, de falt virkelig i smak! (Men ungene kunne styre seg for havregrynene) Har delt ut i øst og vest, som du sier – stor porsjon 🙂
Liv -Gunhild Strømnes
Lena Westby
Bra nok
Marthe
Hei, kan denne lages en dag i forveien?
Elin Krem.no
ja
Guttorm Andeassen
kan de fryses
Elin Krem.no
Nei, det vil jeg ikke anbefale. Disse er tørre og suger fuktighet i en fryser. Putt i en boks. Holder evig.
Aud Karin Rottereng
Hvis vi dropper havregryn, blir ikke røra for flytende da .?
Elin Krem.no
Jo, den vil bli mer rennende, men ikke mer enn en vanlig vaffelrøre.