Tørre vafler

Tørre vafler

Bilde

Knasende sprø vafler som kan oppbevares lenge

Har du forsøkt å lage sprø vafler noen gang? Her kommer oppskriften du kan bruke til å lage knasende sprø vafler i vaffeljernet ditt.
Lørdag markeres vaffeldagen, og her er noe kjempegodt: Sprø vafler som du kan spise som dessert, gjerne dyppet i sjokolade og servert med krem og frukt, som kake til kaffekoppen i solveggen, eller ta med noen hjerter smurt med pålegg i  tursekken. Jeg har laget en nistevariant og tilsatt litt havregryn og melk. Om du heller vil ha kakevarianten, dropp havregryn og melk. Røra er ganske fast men vil smelte utover i jernet av seg selv. Vaflene er holdbare veldig lenge og holder seg sprø oppbevart i tett boks.

Tørre vafler
4 egg
200 g sukker
200 g smør
500 g potetmel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl havregryn (valgfritt)
2 dl melk (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og egg.
2. Tilsett smeltet smør.
3. Rør inn potetmel, bakepulver og vaniljesukker.
4. Tilsett evt. havregryn og melk.
5. Stek i vafflejern og klipp opp mens vaffelplaten er varm.
6. Oppbevares i lufttett boks.

Bilde

Bilde

Sukker og egg piskes til eggedosis, deretter tilsettes smeltet smør, bakepulver, vaniljesukker og potetmel. Røra blir ganske fast, men vil smelte utover i jernet av seg selv.
Bilde

Dypp i sjokolade, spis som kake eller smør med litt salt pålegg. Holder seg sprø veldig lenge oppbevart i en tett boks.
10 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på17:52, 27. mars 2017

    Kjempegode!!! Også glutenfri, attpåtil! Vi laget dem med havregryn – anbefales ikke om man har vanskeligheter med å begrense seg (advarsel: stor porsjon).

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på22:09, 27. mars 2017

    Ja, de falt virkelig i smak! (Men ungene kunne styre seg for havregrynene) Har delt ut i øst og vest, som du sier – stor porsjon 🙂

  • Liv -Gunhild Strømnes
    Svar
    Skrevet på17:01, 4. april 2017
  • Lena Westby
    Svar
    Skrevet på19:45, 24. mars 2020

    Bra nok

  • Marthe
    Svar
    Skrevet på18:21, 6. desember 2020

    Hei, kan denne lages en dag i forveien?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:28, 6. desember 2020

      ja

  • Guttorm Andeassen
    Svar
    Skrevet på10:03, 22. oktober 2022

    kan de fryses

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:07, 22. oktober 2022

      Nei, det vil jeg ikke anbefale. Disse er tørre og suger fuktighet i en fryser. Putt i en boks. Holder evig.

  • Aud Karin Rottereng
    Svar
    Skrevet på15:54, 15. november 2022

    Hvis vi dropper havregryn, blir ikke røra for flytende da .?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på07:49, 16. november 2022

      Jo, den vil bli mer rennende, men ikke mer enn en vanlig vaffelrøre.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Sarah Bernhardt med ..

Sarah Bernhardt i langpanne har blitt en fast...

Vil du ha et pepperk..

I fjor, rett før jul vant jeg en...

Pepperkakeskåler

Reklame. I samarbeid med Anthon Berg har jeg...

Julekjeks til ost

Blåmuggost med pepperkake er blitt en kjent julekombo....

Budapestrull

Til helgen skal far hylles, og vil du...