Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Vaniljesnurrer i form

Vaniljesnurrer i form

Picture

Søt gjærbakst med vaniljekrem i svingene

Etter noen late uker er jeg bake-sulten igjen. Kjøpte meg noen søte små former på ferie som måtte testes. Det ble til disse mini hvetebrødene med vaniljekrem, strødd med mandelflak og perlesukker på toppen. Smaken av sommer spør du meg.
Enten kan du bruke min mest brukte oppskrift på gjærdeig eller velge å lage denne med litt mindre gjær: 

Søt gjærdeig

500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
1 ts kardemomme
1egg

Vaniljekrem – kjøp eller lag selv
Perlesukker og mandelflak

1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Stryk på vaniljekrem og rull sammen. 
6. Kutt store biter som legges i form. Om du ikke har så små former som meg – bruk en vanlig brødform.
7. La heve i ca. 45 minutter før du pensler med egg  og steker av på ca. 200 grader i 15 minutter (ca.)

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Solveig
    Svar
    Skrevet på10:44, 31. juli 2014

    Disse formene var supre. Hvor har du kjøpt dem og hvilket merke er.det.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:14, 31. juli 2014

      Hei Solveig! Formene er kjempesøte – jeg har lenge ønsket meg sånne og kjøpte dem da jeg snublet over noen i Danmark i sommer. De er ikke så vanskelig å få tak i i Norge (tror jeg). Selges på utstyrsforretninger som selger kjøkkenartikler (eller på ebay).

  • Rigmor Larsen
    Svar
    Skrevet på08:44, 2. august 2014

    Hei 🙂 og tusen millioner takk for dine flotte sider, som gir både inspirasjon bakelyst. I dag har jeg hatt gjerdeigbakedag med dine oppskrifter, deriblant Gifflar og søt gjerbakst i form med vaniljekrem. Alt ble superperfekt og deilig og jeg har kost meg masse i hele dag. Takk til deg 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:01, 2. august 2014

      Åh, så hyggelig kommentar Rigmor! U made my day 😉

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...