Willy Wonkas sjokoladekake

Sponset / Willy Wonkas sjokoladekake

En mørk, saftig sjokoladekake med en mektig sjokoladeglasur, overlesset med godteri til pynt! Dette er noe Willy Wonka garantert ville likt, derfor døpte jeg den «Willy Wonkas sjokoladekake».

I samarbeid med Anthon Berg deler jeg ut fylte påskeegg til deg og din venn i en konkurranse på Instagram og Facebook, og i den anledning har jeg bakt en kake du bare MÅ prøve!

 

 

You can never be too generous og jeg deler ut fire egg totalt, ett til deg og din venn (på Facebook og Instagram).

 

Til denne kaken har jeg tatt en gammel oppskrift ( Elins saftige sjokoladekake med fudgeglasur) og gitt den en HELT NY type glasur. Det er mektige saker, laget av fløte, sjokolade, smør, sukker og kakao. Både kakebunn og glasur kan godt lages en dag i forveg (glasuren trenger noen timer i kjøleskap, og kakebunnen trenger å bli helt avkjølt).

Den er mektig, ja, og veldig holdbar. Kaka behøver ikke stå kjølig og blir bare bedre for hver dag som går.

Willy Wonkas favoritt
230 g smør
230 g sukker
4 egg
120 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao (50 gram)
100 g mørk sjokolade
3 ss kruttsterk kaffe (jeg bruker 1-2 ss instant Nescafe og blander med 1 dl vann eller noe sånt. Så bruker jeg 3 ss av det).

Glasur:
3 dl kremfløte
50 g lys sirup
150 g sukker
40 g smør
100 g sjokolade
50 g kakao

Slik gjør du:
1. Sørg for at smør og egg er romtempererte før du begynner. Da er det lettere å lykkes. Pisk smør og sukker til en lys og luftig krem.
2. Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hver gang og bruk en slikkepott for å skrape ned fra sidene og fra bunnen.
3. Smelt sjokolade og kaffe sammen. Enten i mikroovn eller over vannbad (sett en bolle med sjokolade og kaffe over en kjele med vann som såvidt koker)
4. Bland sjokolade med smørblandingen.
5. Sikt inn alt det tørre. Rør godt, men ikke for mye.
6. Helles i en smurt form ca. 22-23 cm kledd med bakepapir.
7. Stekes på 180 grader i ca. 50 minutter til 1 time. Legg litt folie over mot slutten av steketiden så bunnen ikke blir for mørk. Sett på varmluft etter 45 minutter. Bruk en stekepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Om det henger igjen deig på pinnen når du stikker den i midten av kaken må den steke lenger. (Min kake sto i 1 time og 5 minutter, men som dere ser – den ble helt gjennomstekt uten å være rå i midten).

Slik lager du fyllet:
Ha kremfløte, sukker, smør og sirup i en kjele. Varm det til sukkeret er smeltet. Hell blandingen over finhakket sjokolade. La stå noen minutter før du rører glatt. Bruk gjerne en stavmikser. Til slutt røres kakao inn. Rør med en visp til du ikke har klumper igjen. Sett glasuren kjølig noen timer, gjerne til dagen etter.

Slik setter du kaken sammen:
Avkjøl kaken godt før du deler den i tre like store deler. Pisk opp glasuren. Det er lettere å gjør dersom glasuren er temperert (ikke kald rett fra kjøleskapet). Brukte grind på min Kenwood for å piske opp glasuren, men om du ikke har et sånt redskap, bruk en håndmikser eller en ballongvisp.

Stryk på et tynt lag med glasur mellom lagene med kakebunn. Bruk resten av glasuren til å stryke opp kaken. Pynt etter ønske!

Del bunnen i tre, pisk opp glasuren. Stryk på et tynt lag på de to lagene med bunn.

Om bunnen går litt i stykker går det fint. Legg på toppen og stryk på resten av kremen.

Nydelig, saftig sjokoladekake som er holdbare i mange, mange dager. Den må ikke stå kjølig. Pakk godt inn så den ikke tørker ut.

2 Kommentarer
  • Britt Frøling Nielsen
    Svar
    Skrevet på08:13, 18. mars 2019

    Denne sjokoladenkaken ser utrolig god ut. Den vil være flott til påske – konfirmasjon – barnedåp- bursdag.

    Må prøves

  • Lena Kjerstad Larsen
    Svar
    Skrevet på15:15, 21. mars 2019

    Tusen hjertelig takk for denne oppskriften som gjør at det kribler i bakehender😃

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits