Disse tre kakene er laget i det som kalles sukkerpasta, eller Fondant icing. Massen kan sammenlignes med marsipan å jobbe med, men jeg vil påstå den er smidigere og bedre å kjevle! Søt – javel, men den smaker mer som engelsk konfekt. Jeg har laget denne massen som trekk på alt fra sjokoladekaker til bløtkaker. Det som gjør den så anvendelig er at den er lett å forme, og at den stivner fort. Her er oppskriften:
Sukkerpasta (Fondant icing)
850 g melis
150 g potetmel
8 blader gelatin
60 g sitronsaft (gjerne fra flaske)
Her kan du lese gode råd om hvordan dekorer festkaker
Legg gelatin i bløt i minimum 5 minutter. Klem vannet ut og smelt i en mikrobølgeovn. Alt blandes og kjøres i en bakemaskin. Juster med melis til ønsket konsistens. Massen skal være tilnærmet lik marsipan i konsistens. Pakkes godt inn.
Slik lager du krøller:
Rull ut en lang tynn lisse. Rull den tett rundt en rullepinne, og dra den av etter en kort stund, slik at det blir en fin spiral (den vil ikke falle sammen). La krøllene tørke til dagen etter.
Slik lager du kalablomster:
Rull et tynt spisst emne til å ha i midten. Kjevle ut sukkerpasta, og bruk en trinse (pizzahjul) til å skjære ut en pæreform som er lang og spiss. Fold bladet rundt det spisse emnet, og legg i f. eks en eggekartong, slik at den blir i denne fasongen (dersom du legger den på et brett vil den bli helt flat under og miste noe av fasongen). Lag flere enn du trenger – noen vil alltid ryke eller bli vanskelige å få plassert på kaken.