Din handlekurv er nå tom!
Bollefocaccia med vaniljekrem og blåbær – tangzhong
Velkommen til bomullsmjuk bollebakst
Om du ikke har hørt om TangZhong, så er det en asiatisk bakemetode som lar deg tilsette mer væske i deigen, uten at deigen blir mer klissete og vanskelig å jobbe med.
Jeg har blitt HELT hodestups forelsket i å bake på denne måten, for resultatet er så vanvittig saftig, mjukt og godt. Så holder det seg saftig lenger enn vanlig gjærbakst. Ingen ulempe.
Jeg har laget bollefocaccia som jeg alltid gjør det – oppskrift og fremgangsmåte på den «vanlige» booefocacciaen ser du her
Metoden og oppskriften på TangZhong finner du HER.
Lag oppskriften – du finner den ved å trykke HER
ca. 300 g vaniljekrem (lag selv – her er oppskrift eller kjøp ferdig)
ca. 100-150 g frosne eller friske blåbær (
Slik gjør du:
1. Når deigen er ferdig eltet, pakk bakebollen inn i plast og la den heve til dobbel størrelse ca. 30-45 min. La den stå på benken.
2. Olje en langpanne 30×40 cm med nøytral olje.
3. Hell deigen i langpanna og klem den ut i formen (går lett med litt olje på fingrene).
4. La den stå til heving 30-45 minutter.
5. Ha på vaniljekrem i små klatter rundt på deigen.
6. Dryss på blåbær
7. Stek på 220-230 grader litt ned i ovnen 10-15 minutter.
6. Avkjøl og ha på melisglasur.
google_ad_client=»pub-1951606579489973″; google_ad_host=»pub-1188695032238888″; google_alternate_color=»FFFFFF»; google_ad_width=250; google_ad_height=60; google_ad_format=»234x60_as»; google_ad_type=»text_image»; google_color_border=»FFFFFF»; google_color_bg=»FFFFFF»; google_color_link=»0F53FF»; google_color_url=»008000″; google_color_text=»000000″; |
google_ad_client=»pub-1951606579489973″; google_ad_host=»pub-1188695032238888″; google_alternate_color=»FFFFFF»; google_ad_width=250; google_ad_height=60; google_ad_format=»234x60_as»; google_ad_type=»text_image»; google_color_border=»FFFFFF»; google_color_bg=»FFFFFF»; google_color_link=»0F53FF»; google_color_url=»008000″; google_color_text=»000000″; |