Din handlekurv er nå tom!
Eplegalette
Verdens enkleste eplekake?
Jeg fant høstepler på butikken og visste straks hva jeg ville lage. Hjemme lå det nemlig mørdeig i kjøleskapet. Galette (som betyr flat, rund kake) er lettvint, enkelt og veldig, veldig godt. Kaken spises helst lun, med is, krem eller vaniljesaus. Egner seg ikke særlig godt for frysing.
Eplegalette
mørdeig:
50 g melis
100 g Margarin/ Smør
150 Hvetemel
1 egg
3 epler
3 ts kanel
3 ss brunt sukker + litt ekstra sukker på toppen før steking
evt. 10 hakkede mandler
Slik gjør du:
1. Rør sammen de romtempererte ingrediensene til en mørdeig, bruk gjerne hendene. Pakk inn deigen og legg den i kjøleskapet en halv time.
2. Skrell epler og skjær i litt tynne biter. Vend bitene sammen i en bolle med kanel og sukker.
3. Kjevle deigen til en runding (ca. 1.5 mm) på et bakepapir. Om du syntes det er vanskelig, legg et bakepapir over deigen mens du kjevler.
4. Fordel eplebitene på deigen (la væsken fra eplene bli igjen i bollen). Ikke legg eplebitene helt ut imot kanten, la det vær en klaring på ca. 3-4 cm.
5. Klem kanten på deigen inn mot midten. Ha på litt hakkede mandler om det ønskes, og pensle kanten med egg (kan sløyfes).
6. Stek på 200 grader, nederste rille, til kaken er gyllen (30-40 minutter)
|
|
Astrid Salvesen
Tenker denne kan lages som porsjoner. Hvor mange av denne oppskriften?
Elin Krem.no
Det avhenger av hvor store du lager dem, men rundt 4-5 stk vil jeg tippe går fint å få til.